Herendi Gábor romantikus kalandfilmjét lassan nyolc hónapja vetítik, és még mindig számottevő érdeklődés övezi; 2017 legnépszerűbb játékfilmjeként olyan filmeket utasított maga mögé a magyar nézettségi listán, mint a Halálos iramban 8. vagy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, és méltó kihívót talán már csak a Star Wars: Az utolsó Jedikben talál.

Kritikánkban a filmet a "magyar wunderként" emlegettük, verdiktünk szerint "lehet azon vitatkozni, hogy szüksége van-e a magyar filmgyártásnak a Kincsemhez hasonló, grandiózus vállalkozásokra, amelyek egyértelmű célja, hogy elsősorban a külcsínre építve vonzzák be a nézők egyébként manapság ezt igénylő többségét a mozikba. A választ az eladott jegyek száma fogja megadni, és ha Herendi filmje beváltja a hozzá fűzött reményeket, prototípusa lehet az olyan, nagy költségvetésű, csillogó-villogó filmeknek, amelyek megérik a pénzünket."


Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, amikor egy nap megjelenik nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, amivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.