Az idén ötéves BRC megújult arculattal, vadiúj weboldallal, fejlesztésekkel és négy típusú programmal várja a mozi szerelmeseit. A legfontosabb fejlesztés keretében egy Christie Digital DLP 2K minőségű projektor segítségével már a mozikban megszokott képi minőségben élvezhetik a nézők a vetítéseket a csillagok alatt is.

Az évadnyitó vetítésre 2017. június 12-én, hétfőn kerül sor: a Donnie Darko című sci-fi thrillerrel a "Budapest Rooftop Cinema Classics" indul útjára. Ezen a programsorozaton belül minden héten újabb és újabb meglepetések várják hétfőnként a nézőket: hol egy elévülhetetlen klasszikus, hol egy megunhatatlan vígjáték, hol egy kultikussá vált trash movie lesz terítéken – természetesen eredeti nyelven, magyar felirattal.

A Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum "Magyarok a háztetőn" című közös vetítéssorozatának keretein belül a magyar film szerelmesei a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is megtekinthetik magyar nyelven, angol felirattal.
 Ahogy azt más Budapest Rooftop Cinema rendezvényeken a mozibarátok már megszokhatták, most sem múlik el vetítés meglepetések nélkül: ezúttal izgalmas kulisszatitkokról mesélő alkotók lesznek a szervezők vendégei. A rendezők, színészek és filmes szakemberek új szempontokat adnak a filmek megtekintéséhez. A vetítéssorozat június 13-án Kostyál Márk Kojot című filmjével veszi kezdetét, és azt követően szeptember 12-éig kedd esténként várja az érdeklődőket a Corvin Club megújult tetőteraszán.  

Idén sem csupán a magyar filmeknek szentelnek külön sorozatot a szervezők, hanem a francia mozi rajongóinak is kedveskednek. A "French Rooftop Cinema" keretein belül a Francia Intézet Budapest és a Budapest Rooftop Cinema idén harmadik alkalommal lepi meg a francia film barátait egy könnyed nyári vetítéssorozattal, ahol a francia mozi legnagyobbjai teszik tiszteletüket június 29-e és július 27-e között csütörtökönként. A vetítéssorozat Luc Besson A nagy kékség című elévülhetetlen klasszikusával indul – természetesen eredeti nyelven, magyar felirattal. A vetítéssorozat teljes programja megtalálható weboldalunkon.  

Az idei év legnagyobb újdonsága a Premier Movie Day, ahol a Budapest Rooftop Cinema – az időjárástól függően – a hét többi napján premier filmeket vetít csúcsminőségben a Corvin Club tetőteraszán a mozis bemutatókkal egyidőben – blockbusterek, képregényfilmek, a nyár legnagyobb sikerei a szabad ég alatt. A vetítésekre szintén újdonságként online jegyvételi lehetőséget biztosítanak.

A Magyarok a háztetőn programja:

2017. június 13. Kojot
2017. június 20. A tizedes meg a többiek
2017. június 27. Mephisto

2017. július 4. Kincsem
2017. július 11. A tanú
2017. július 18. Isten hozta, őrnagy úr!
2017. július 25.  Eldorádó

2017. augusztus 1. A mártfűi rém
2017. augusztus 8. Habfürdő
2017. augusztus 15. Szindbád
2017. augusztus 22. Megáll az idő
2017. augusztus 29. Brazilok

2017. szeptember 5. Az én XX. századom
2017. szeptember 12. Testről és lélekről

A Filmhu-filmklub (Magyarok a háztetőn) az NKA támogatásával valósul meg.