Akár moziban, színházban vagy olvasás közben, minden ember arra vágyik, hogy saját tükörképére, ellentétjére leljen a karakterekben. Talán ebből következően is, egy-egy alkotás legmeghatározóbb eleme az egyéniségekkel való játék, illetve azok jellemrajzának összeállítása. A legjobb karakterek mégis maguk írják történeteiket.  A negyedik Zeitgeist a következő izgalmas kérdésekere szeretne választ adni a meghívott vendégek véleményei alapján:

•    Hogy csináljunk izgalmas karaktert, és miként mozdítsuk meg a történetünket?
•    Miben más egy filmes karakter a színházitól?
•    Hogyan kelünk életre a történetben mi, a nézők vagy az alkotók?

A meghívott vendégek nyitottak a karakterisztika rejtelmeire, Mundruczó Kornél, többszörös Cannes-i, Szarajevói és Locarnoi győztes filmrendező karakterei jellemzően kilógnak a környezetükből, gondoljunk akár a Fehér Istenre, a Szelíd teremtésre, a Johannára vagy akár a Deltára. Bucsi Réka, animációs filmrendező karakterei  a transzcendens felé törekednek, a Symphony No 42. vagy a Friss Húson debütáló LOVE mind ezekkel a hatásokkal dolgoznak.

Magyar Judit, az Enneagram módszer hazai specialistája. Az Enneagram tudáskincs, amely még soha nem volt annyira közismert, mint napjainkban, tanítását olyan emberek közvetítették, akik Közép-Ázsia hegyvidékein tettek utazásokat a szufi hagyományt kutatva. A karakter- és személyiségelemző módszer felfogható egy statikus személyiség tipológiaként, ami az egyének érzelmi természetének kötött vonásait mutatja be, archetipusokat építve. Hollywood enneagram függősége közismert.

Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál
Zeitgeist Mesterkurzus
Helyszín: Toldi Mozi                 
Időpont: Március 30., 17:00        
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: http://eepurl.com/bT2X05

A Zetgeistről:

A Budapest Zeitgeist a Republic Group által 2015-ben életre hívott előadássorozat, amely kaput nyit és átjárást biztosít a kreatív szféra rokon szakmáinak világai között. Megismerhetjük az együtt gondolkodók nézőpontját illetve véleményét a hazai szellemi közállapotokról, a korszellemről, a kommunikációs szakmáról valamint az aktuális téma kapcsán bepillantást nyerünk a meghívottak alkotói folyamataiba és releváns munkáiba.             
Korábbi résztvevők: Dragomány György, Erdély Mátyás, Hörcher Gábor, Kolosi Péter, Nemes Jeles László, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Till Attila, Závada Péter.

(a lead képen Hörcher Gábor filmrendező látható a Zeitgeist 3. mesterkurzusán)