Angelina Jolie az utóbbi években leginkább rendezőként (First They Killed My Father, A tengernél), és Brad Pittől történő válásával volt jelen a médiában. Legjelentősebb filmszerepe az elmúlt évtizedben a Disney-boszorkány, Demóna volt, akit kétszer is eljátszott (elöbb 2014-ben, majd a 2019-es folytatásban), de az akciófilmekkel a 2010-es, Johnny Deppel közös bukása, Az utazó óta nem próbálkozott. A frissen megjelent előzetes alapján viszont az Akik az életemre törnek című, western-beütésű akció-thriller lehet a nagy visszatérés a színésznő számára.

Az Akik az életemre törnek című film története szerint Hannah (Angelina Jolie) egykor tűzoltó volt, de egy hatalmas erdőtűz során rajta kívül az egész csapata odalett. Az erdőben egyedül, tűzőrként próbálja kipihenni a traumát. Egy nap rátalál egy menekülő kamaszra, akinek szüleit meggyilkolták, és a tettesek a fiút is el akarják kapni. Hannah mindenáron meg akarja menteni a fiút. Üldözőik rájuk gyújtják az erdőt, és nekik a tűzön keresztül kellene menekülniük.

A film rendezője Taylor Sheridan, aki a Sicario - A bérgyilkos és A préri urai forgatókönyvével, a Yellowstone című sorozattal és Wind River - Gyilkos nyomon rendezésével tett le komoly névjegyet a thriller-műfajban. A szereplőgárdát Jon Bernthal (The Walking Dead, Punisher), Aidan Gillen (Trónok harca) Nicholas Hoult (Mad Max - A harag útja), és Tyler Perry (Gone Girl) erősíti. 

Az Akik az életemre törnek-et Amerikában május 15-én párhuzamosan mutatják be a mozikban és a HBO MAX kínálatában, itthon a mozik újranyitása után lesz majd látható az Intercom forgalmazásában.