A közönség először június 16-án a Kolorádó Fesztiválon ismerkedhet a Ruben Brandt világával. Az első 50 szenvedélyes műgyűjtő, aki egy képeslapon összegyűjti a fesztivál hat különböző helyszínén beszerezhető pecsétet, és megmondja, hogy mi a kleptomániás tolvaj neve, jutalomként felszállhat az égbe a Ruben Brandt, a gyűjtő hőlégballonnal és ezáltal a film egyik izgalmas jelenetének hangulatát saját bőrén is érezheti. 

Ruben Brandt jön, lát, és mindent vihet

A látványos üldözések és akciójelenetek a film noir képi és történeti világával keverednek, az események pedig több, mint 100 képzőművészeti alkotás körül zajlanak, amiket Milorad Krstić álmodott újra a vászonra. Rengeteg elrejtett elem és bújtatott utalás, számtalan hommage és (pop)kulturális idézet (Rembrandtól, Elvisen át, egészen Kuroszaváig) szerepel a filmben, megidézve impresszionizmust, popartot, reneszánszt és a futurisztikus dizájnt. 

Június 15-én egy izgalmas "kincskeresős játék" veszi kezdetét Budapesten. A filmben számos ismert festményt lopnak el, ezért 9 szórakozóhelyen 9 különböző képeslapot találhat majd a közönség. A képeslapok előlapján a filmben megjelenő festmények egyike lesz látható, a hátoldalán pedig azon kávézó címe, ahol az előző és a következő festmény található. Azon lelkes játékosok előtt, akik összegyűjtik és egymás mellé helyezik mind a 9 képeslapot, egy QR-kód rajzolódik ki. Azon regisztrálva derül majd ki, hogy hol és mikor lesz az első, titkos, premier előtti vetítés.


A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint volt, a zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstić és Kurdy-Fehér János végezte. A több mint 100 szakemberből álló, magyar animációs alkotócsapat kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás. A Ruben Brandt, a gyűjtő novemberben kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.

Nézd meg a teljes plakátot!

Forrás: Mozinet