Az X – A rendszerből törölve főszerepeit Balsai Móni, Schmied Zoltán, és Bede-Fazekas Szabolcs alakítják, de fontosabb szerepben feltűnik még Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán és Kulka János is. A forgatókönyvet Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írták, az operatőr Szecsanov Martin, a producerek Muhi András és Ferenczy Gábor.

A sötét hangulatú előzetes olyan nagy költségvetésű filmek hangulatát idézi fel, mint a Sicario vagy a megfordult világgal játszó Inception. A zaklatott képsorokon a főhős Éva karaktere van a középpontban, ahogy az egyre gyanúsabb öngyilkossági esetek után nyomoz.

 

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr: meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik. Ő veszi észre azt is, hogy Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság valójában összefügg. Évának azonban megvannak a saját démonai is, férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd. Kollégája, Péter (Schmied Zoltán) meglátja kolléganője különleges tehetségét és együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába. A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

Forrás: Intercom