Nagypál Orsi szárnypróbálgatásai még diákként, a színjátszó körben kezdődtek, itt szerezte első rendezői tapasztalatait is a Micimackó színpadra vitelével. A filmes pályára reklámügynökségi kitérővel lépett, tanulmányait a London Film Schoolban végezte, de vizsgafilmjét, a Paktumot már itthon forgatta le. A londoni alapok után hazatérve azt tapasztalta, hogy itthon nem sokat nyom latba a külföldi filmes képzettsége, kívülállónak érezte magát. A munkában szűkös időszakot is próbálta hasznosan tölteni, különböző nemzetközi workshopokon vett részt. Kisfilmjei közül a Körforgalomra a legbüszkébb, amire még a horvát sztárszínészt, Leon Lučev-et is be tudta szervezni.

Az áttörést az HBO Terápia című sorozata hozta meg, amiben harmadik rendezőként csatlakozott Enyedi Ildikó és Gigor Attila mellé. Nem csak az lepte meg, hogy megkapta a projektet, hanem az is, hogy az évad vezető operatőre Herbai Máté lett, akivel korábban sokszor dolgozott együtt, a sorozatot követően pedig első, tavaly nyáron forgatott nagyjátékfilmjét is ő fényképezte.

A Nyitva ötlete a nyílt párkapcsolatok témájából született. A korai vázlatok még komoly hangvételű drámának készültek, mások bíztatására fordult a humor felé. Az írást hosszú kutatómunka és sok beszélgetés előzte meg a poligámia világáról, és ő is osztja a vélekedést, miszerint a vígjáték a legnehezebb műfaj. A Nyitva humorában a mindennapi szexualitással járó, kínos helyzetek és érzetek is szerepet kapnak majd. A főszereplő párt Radnay Csilla és Kovács Lehel alakítják, két elképesztően tehetséges és lelkes színész, akik között az első perctől kezdve működött a kémia.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

 Borítókép: Nagypál Orsi (Fotó: Pozsonyi Janka)