Nagypál Orsi író-rendező igencsak kényes kérdéseket feszeget bemutatkozó nagyjátékfilmjében. Mi történik, ha ellaposodik egy párkapcsolat? Szabad kitekingetni belőle? Egy hármas szex visszahozza a régi tüzet, vagy csak további problémákat okoz? A válságba jutott párt Radnay Csilla és Kovács Lehel alakítja, és az már a kedvcsinálóból is kitűnik, hogy számos kínos pillanatot élhetünk át majd velük. A barátnő például azzal sokkolja a barátját, hogy bevallja, néha csak szimulálja az orgazmust.


A Nyitva azt szeretné, hogy sokat nevessünk rajta, de emellett fontos kérdéseket is felvet, hűségről, megcsalásról, hosszú távú párkapcsolatról. Végső soron arra kérdez rá, hogy szembe tudunk-e nézni saját tökéletlenségünkkel. További szerepekben Jordán Adél, Ötvös András, Lénárdt Laura és Brasch Bence is feltűnik majd a filmben.

Radnay Csilla és Kovács Lehel a Nyitva című filmben

Nagypál Orsi romantikus vígjátékát október 18-tól láthatjuk a mozikban. Az író-rendező volt a vendége a legutóbbi podcastunknak, ahol végigmentünk az egész karrierjén, és a Nyitvá-ról is izgalmas részleteket árult el. Hosszasan kutatta a poligámiát, a nyitott kapcsolatokat a filmtervéhez. Kezdetben komoly hangvételű drámára készült, aztán mások biztatására fordult a vígjáték felé.

Tavaly nyáron a Filmhu belenézhetett a forgatásba, látogatásunkkor a Fűvészkertben dolgoztak, az anyakönyvvezetőt alakító Radnay Csilla egy párt adott össze, a menyasszony szerepében Szabó Erika bukkant fel.

Radnay Csilla és Kovács Lehel a Nyitva című filmben

Térdcsapkodást nem ígérek, inkább finomabb humorral igyekszem működtetni a sztorit. Hozzám ez áll közelebb” - mondta tavaly Nagypál Orsi, aki a műfajváltástól, a humor beemelésétől azt reméli, szélesebb réteget fog elérni a filmje. A lendületes, mókás és pikáns pillanatokban bővelkedő előzetes alapján van remény arra, hogy Nyitva egyszerre tudjon igényes vígjáték lenni, és még tömegeket is meg tudjon szólítani.