A Disney és a Marvel együttműködése futószalagon szállítja az újabb és újabb szuperhős-produkciókat, és már csak a nagy számuk és a hasonlóságuk miatt is könnyű rájuk unni. Legutóbbi sorozatuk, a Sólyomszem azonban pont egy kellemes meglepetés volt: végre nem a multiverzummal bíbelődtek, hanem dicséretes önfegyelmet gyakorolva megelégedtek Jeremy Renner és Hailee Steinfeld remek párosával és a karácsonyi hangulatba borult New Yorkkal.

A Moon Knightban, vagyis a Holdlovagban is ott van a potenciál, hogy azoknak is élvezetet nyújtson, akik amúgy kritikusan viszonyulnak a Marvelhez. A főhős személyiséghasadására koncentráló előzetes a megszokottnál sötétebb sorozatot ígér, Oscar Isaacot és Ethan Hawke-ot pedig biztosan öröm lesz nézni, ahogy egymásnak feszülnek.

 

A sorozat főszereplője Steven Grant, egy ajándékbolt udvarias alkalmazottja, aki emlékezetkiesésektől szenved, illetve egy másik élet emlékei kísértik. Arra jön rá, hogy súlyos személyiségzavara van, és egy testben létezik Marc Spector zsoldossal. Hamarosan az ellenségei is megjelennek, és egy veszélyes, az egyiptomi istenekkel kapcsolatos rejtély is magába szippantja.

Ezért a rejtélyért ráadásul messze sem kell menni, az előzetes alapján a Szépművészeti Múzeumban nyílt egyiptomi kiállításon keveredik bajba Steven, vagyis Marc. A kedvcsinálóban 0:29-nél azt láthatjuk, hogy egy doubledecker húz el a Király utcában, és beleshetünk egy pillanatra az Anker közbe. 1:18-nál Szentendre Fő terén ereszkednek féltérdre Ethan Hawke rajongói. Három éve a Fekete Özvegy című Marvel-szuperhősfilmet forgatták Budapesten.

A Holdlovag március 30-án érkezik a Disney+-ra.