Röhrig Gézának nem ez lesz első amerikai filmszerepe, de kétségtelenül az eddigi legjelentősebb. Mark Rylance (A kémek hídja) az Allocine nevű francia oldalnak adott interjújában mesélt az új Terrence Malick-film szereposztásáról. Az Oscar-díjas színész elárulta, hogy a Sátánt fogja alakítani Jézus Krisztus életének bibliai parabolákkal teli történetében. Ami pedig számunkra a legfontosabb információ: Jézus szerepét nem más, mint az Oscar-díjas Saul fia magyar főszereplője kapta meg.

A költőként is tevékenykedő Röhrig Géza a Saul fia óta nem szerepelt magyar filmben, de a Kossuth-díjat és nemzetközi ismertséget hozó szerep óta többször is forgatott külföldön. Nemrég Matthew Broderick oldalán szerepelt a Porrá (To Dust) című fekete komédiában, ami sajnos elkerülte a magyar mozikat.

Az Arany Pálma- és Arany Medve-díjas Terrence Malick idén az A Hidden Life című alkotással jelentkezik (a cannes-i premier kapcsán itt írtunk róla), a film egyik szereplője, Matthias Schoenaerts, a The Last Planet-ben Szent Péterként fog feltűnni. Rylance jeleneteit idén októberben forgatják majd, ez alapján a The Last Planet-re leghamarabb 2022 környékén számíthatunk.

Forrás: The Film Stage