Az angol-belga-észt-szerb-svéd együttműködésben készült sci-fi több történetet mesél el, amiket két „organikus hulladékszállító”, Z (Röhrig Géza) és Y (Johann Myers) fog össze. A sokat látott férfiak kukásautójukkal egy lerombolt város utcáit járják, hogy begyűjtsék a romok között heverő halottakat, miközben az életről és furcsa álmokról beszélgetnek. 

A fantázia és a valóság határán mozgó, kafkai történetek bukott társadalmakról és reménytelen jövőről szólnak. Szereplőik életét mindegyik esetben egy misztikus idegen érkezése (az ilyen szerepre való tökéletességét már Borgmanként bizonyító Jan Bijvoetre) forgatja fel. Az előzetesben a lepusztult betontömbök és fucsa mosolyok között felbukkan Burn Gorman is, aki többek között a Trónok harcából és a Tűzgyűrűből lehet ismerős. 

Az Undergods a spanyol születésű Chino Moya első nagyjátékfilmje, Észtországban és Szerbiában forgatták. Világpremierjére nyár végén a kanadai Fantasia filmfesztiválon került sopr, és nemrég vetítették a Tallinn Black Nights Filmfesztiválon. A Brit Független Filmdíj (BIFA) látványtervezői és vizuális effektek kategóriájában is versenyben van.

Magyarországi vagy más nemzetközi bemutatóról még nincs hír, de reméljük, hogy minket sem fog elkerülni. Addig is az előzetes mellett érdemes egy pillantást vetni a film igencsak mutatós, szürrealista poszterére is: