15 évvel a kultikus Erőszakik után újra együtt Colin Farrell és Brendan Gleeson. Martin McDonagh Bruges-ben kószáló balfácán bérgyilkosok helyett ezúttal két régi cimbora szerepét osztotta rájuk, akik egy tengerparti faluban élnek az 1920-as években, az ír polgárháború idején. 

Farrell egy Pádraic nevű, kissé bumburnyák figurát alakít, akinek egy nap idősebb barátja, Colms minden előzmény nélkül ajtót mutat. A makacs férfiból csak annyit lehet kihúzni, hogy "már nem kedveli többé" szomszédját. Pádraic ezt bizony hagyhatja annyiban, ám diszkrétnek nem nevezhető puhatolózása és békülési próbálkozásai csak olajként szolgálnak a tűzre.


McDonagh "egy szakítás történeteként" jellemezte legújabb filmjét, amelyben "egy szimpla esemény nem várt következményhez vezet". A The Banshees of Inisherin borúval és szarkazmussal teli előzetese láttán valóban nem arra tippelnénk, hogy a Három óriásplakát Ebbing határában rendezője egy könnyes összeborulásra gondolt. 

The Banshees of Inisherin világpremierje szeptember 4-én lesz a Velencei Filmfesztiválon, és az amerikai mozikban október 21-én mutatják be. A magyar bemutatóról még nincs hír.  

UPDATE: A film magyar címe A sziget szellemei lett, a hazai mozikban pedig január 26-tól lesz látható, a Forum Hungary forgalmazásában.