A DJ-ként is aktív Miklósy Krisztián, művésznevén Quixotic 2019-ben adta ki első lemezét Flamingo Drive-In címmel, ami a tengerparti naplementében úszó neonfények hangulatát idézi. 2020-ban készítette el a Highway Violence című számának videoklipjét, amit saját forgatókönyve alapján ő is rendezett. A gyártásban a Mihaszna film csapata segített neki

A történetben egy szuper csajbanda (egy pompomlány, egy 80-as évekbeli punk, Indiana Jane és Ninja) rátalál a régóta elhagyott Tron Flynn's Arcade játékteremre. Egy klasszikus Outrun típusú retró autós játékkal kezdenek el játszani, amiben Quixotic egy rejtélyes csomaggal száguldozik a Highway Violence-n, ám hamar kiderül, hogy nem stimmel minden minden a játékgéppel, ami időnként átveszi az irányítást.


“Sokáig azt hittem gyerekkoromat meghatározó filmek csak nekem voltak ilyen fontosak, de színpadon zenészként és DJ-ként hirdetve a retrowave-t rájöttem, hogy nem csak az én generációm szereti a 80-as éveket. Eddig csak bulik vizuáljaiban tudtam kiélni magam a zene mellett, így a klip volt a következő logikus lépés kibontakozni. A Mihasznás srácokkal egy laza beszélgetés során kitaláltuk a koncepciót, a következő meetingre pedig már egy 7 oldalas scripttel érkeztem. Először azt hittem, ebből semmit sem tudunk majd megvalósítani, de rengeteg jófej ember asszisztálta végig az ámokfutásom, akiknek nagyon hálás vagyok, hiszen egy olyan dolgot csináltunk együtt, amit még most is alig hiszek el.”

A Highway Violence-t 20 napig forgatták, és tömve van a 80-as éveket idéző popkulturális utalásokkal, a háttérben elrejtett easter eggek garantálják, hogy sokszori újranézés után is újabb gegeket fedezzünk fel benne. A klip 120 ember közreműködésével készült, és több mint 20 autó szerepel benne, köztük olyan ikonikus járműveket, mint a Knight Rider KITT-je, vagy a Vissza a jövőbe DeLoreanje. A rendező szerint a klip "egy szerelmeslevél a korszak hollywoodi fimjeihez és zsenijeihez (Lucas, Spielberg, Zemeckis stb.). (...) A 80-as évek filmes trükkjei alapozták meg a CGI forradalmat azzal, hogy Spielbergék mindig feszegették a technikai határokat a történetmesélés eszközeként, nekik köszönhetjük, hogy most ezt így kicsiben is meg tudjuk valósítani.”

A kisfilm mellé egy arcade-játék is készült, amit itt lehet kipróbálni.

Forrás: Quixotic