Bemutatták a Hunyadi TV-sorozat (nemzetközi címén Rise of the Raven) első trailerét a televíziós szakma legmeghatározóbb eseményén, az évente megrendezett cannes-i MIPTV vásáron és konferencián. A Beta Film, Európa egyik legnagyobb filmforgalmazója először szűk körben, egy exkluzív vacsorán vetítette le az első hivatalos trailert a szakmai közönségnek.  

A werkvideóval kombinált előzetesben a regényadaptáción régóta munkálkodó Robert Lantos producer mesél a 10,5 milliárd forintból, magyar és nemzetközi szereplőgárdával készülő megaprodukcióról. Kardforgatás közben felbukkan a Hunyadit alakító Kádár L. Gellért és a Szilágyi Erzsébetet játszó Rujder Vivien, valamint Szász Attila és Nagypál Orsi rendezők. A sorozat vezető rendezője Robert Dornhelm, valamint a szereplők között Fekete Ernő, Hermányi Mariann, Medveczky Balázs és Törőcsik Franciska, és számos nemzetközi színész is szerepet kapott, akiknek kiválasztása két évet vett igénybe. A forgatás még nem fejeződött be. 

Az NFI támogatásávál készülő 10 részes történelmi eposz premierje 2024 őszén lesz, a sugárzási jogát a magyar TV2 és az osztrák ORF TV csatorna is megvásárolta. Előbbi Magyarországon és Szlovéniában, utóbbi pedig Ausztriában vetíti majd.

FRISSÍTÉS (április 21.):

A produkció kérésére az általuk április 18-án nyilvánosságra hozott előzetest a Filmhu YouTube-csatornájáról eltávolítottuk. A produkció azt igéri, amint tisztázódnak a trailer jogi körülményei, azt ismét elérhetővé fogja tenni.

Forrás: A produkció közleménye / Címlapkép: Hunyadi / Forrás: THE ORBITAL STRANGERS PROJECT