A hatóság Magyar Média Mecenatúra programján keresztül 119 független filmes összesen 1,2 milliárd forintnyi támogatást kapott, ebből tévé- és dokumentumfilmek, ismeretterjesztő és animációs filmek is készülhettek.

Helyi és közösségi rádiók, televíziók összesen 1,3 milliárd forintban részesültek, amelyből a többi közt hír- és közéleti műsorokat készíthettek, de technikai fejlesztésükhöz vagy rezsiköltségeikhez is forrásokhoz jutottak a rádiók, televíziók. Számos pályázatára határon túli magyar alkotók is jelentkezhetnek.

A testület a jelentésében beszámol a többi közt a szólás-, vélemény- és sajtószabadság, valamint a tájékoztatás kiegyensúlyozottságának helyzetéről, a médiaszolgáltatók tulajdoni helyzetéről, a médiapiac gazdasági helyzetéről. A dokumentum tartalmazza a testület peres ügyeit is, de szól a társszabályozókkal való együttműködéséről, a kiskorúak védelme érdekében kifejtett tevékenységéről, a hatóság külkapcsolatairól és a médiatartalmak elemzéséről is.

A médiatanács működési kiadásai között csaknem 69 millió forintot tettek ki a személyi juttatások és tiszteletdíjak, további bő 18 millió forintot ezek adói, járulékai. A testület dologi kiadásai 7 millió forintba kerültek, és csaknem 25 millió forintot társhatóságoknak adott át a testület - olvasható a dokumentumban, amely az NMHH Médiatanácsának honlapján is elérhető.

(Forrás: MTI)