A pályázati felhívás itt olvasható:

A Filmtett Egyesület keresi azokat a forgatókönyveket, amelyekből film készülhet a nyári alkotótáborban. A jó filmterv

  • eredeti. Műfaji megkötés nincs, lehet könnyed vígjáték, bűnügyi sztori, dráma vagy zsánerparódia is. Olyan történeteket várunk, amelyek a fiatalok mindennapi életéhez, érzés- és gondolatvilágához szorosan kapcsolódnak.
  • leforgatható és véglegesíthető egy tíznapos műhely alatt. Ez két nap forgatást jelent, és egy kb. 5–8 perc hosszúságú filmet a műhely végére. A forgatókönyv terjedelme ennek megfelelően ne haladja meg a 8 standard oldalt.
  • leforgatható tábori körülmények között. Sem tömeges autókarambolt, sem űrhajós csatajelenetet nem fogunk tudni leforgatni a tábor alatt.
  • a szereplők nagyrésze legyen 20 és 30 év közötti fiatal. A történet szereplői a tábor színész csoportjából fognak kikerülni, de szükség esetén lehetőség lesz idősebb, vagy fiatalabb, esetleg gyerek (mellék)szereplők felkutatására is a környéken.
  • a központi motívum vagy a doboz, vagy az idegen – kattints a linkekre útmutató/gondolatébresztőért!

A pályázat határideje 2016. március 13. A pályamunkákat a tabor@filmtett.ro címre várják.

Pályázati díj nincs, a legjobb kilenc pályázat beküldője ingyenes részvételű forgatókönyv-fejlesztő hétvégén, április 21. és 24. között, Torockón alakíthatja tovább a forgatókönyvét profi segítséggel. Mentoruk lesz Maruszki Balázs forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő csapatának tagja, valamint Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, rendező, a filmalap Inkubátor Programjának egyik mentora.

A többi csoport pályázati felhívása márciusra várható.

Részletes felhívás és pályázási feltételek itt.

Még több információ a Filmtett Egyesület nyári alkotótáboráról itt.

Vagy itt: tabor@filmtett.ro, +40-728-262-023.