Nem áll tőlük távol a szereplés
A Kistehén tánczenekar a budapesti bemutató után országjáró turnéra indul, játszanak majd többek között Szegeden, Szolnokon, Miskolcon és Sopronban is, sőt az is megtörténhet, hogy nem állnak meg az országhatáron, és nyugat felé véve az útirányt, külhonban is népszerűsítik a „kultúrlakodalmast”. Kollár-Klemencz László elárulta, a zenekar szerződést írt alá az egyik német kiadóval, s a jövő év februárjában szélesebb, európai közönség előtt is bemutatkozhatnak Szerelmes vagyok minden nőbe című albumukkal, amelynek német verziója igazi többnyelvű vállalkozás lesz: a dalok magyar, angol és francia szöveggel szólalnak majd meg. 

Kollár-Klemencz László vadonatúj klipjükkel kapcsolatban megosztott néhány műhelytitkot: „Tulajdonképpen ez a klip is ugyanarra a koncepcióra épül, mint az előzőek, a Szájbergyerek, vagy a Virágok a réten. Azt mutatja meg, hogy milyenek vagyunk mi, a zenekar tagjai. Azt vettük fel most is, milyen jól érezzük magunkat együtt. Nagyjából erre a koncepcióra épül a színházi előadás is.” – mondta az együttes frontembere, aki a zenekar klipjeit is rendezi.

„Ami a legújabb videó történetét illeti, nagyon egyszerű a dolog. Börzsönyben forgattunk, Ottó barátom telkén, ahol a klipben látható két cirkuszi kocsi is áll. Ingyen használhattunk mindent, csupán az volt a kérése, hogy állítsunk fel a telken egy budit. Ezzel a komoly, mégis humoros eseménnyel, a fatákolmány felállításával indul a klip” - ecsetelte Kollár-Klemencz László. A mintegy hatszázezer forintból kihozott videó buditologatós felütése újabb ötleteket is adott  a zenész-rendezőnek, merre indulhatna az együttes tovább. „Az egész jelenetet az élet hozta, mégis olyan, mintha előre kitaláltuk volna. Nagyon szeretnék rövidfilmeket forgatni a zenekar tagjaival, immár valóban előre megírt sztorival, amelyben az együttest alkotó hat zenész a Hargitán, vagy a horvát tengerparton adna elő igazán komoly mégis nagyon humoros történeteket. Olyasmi lenne, mintha Kusturica, Menzel világa keveredne a Monty Pithonnal.” – mondta Kollár-Klemencz, hozzátéve, hogy az ötletet a kiadójuk is támogatja.

Die kleine Kuh aus Ungarn?
Míg a Kistehén-tagokat Kollár-Klemencz kisfilmekben szerepeltetné, a klipekből száműzné őket. „Unom már magunkat” – kommentálta, miért szerepelnek majd óvodások Ha én egyszer megöregszem című, soron következő klipjükben. „Hasonlóan az előző videókhoz, ez is dokumentarista jellegű lesz, csak éppenséggel gyerekek helyettesítenek minket. Esznek, isznak, játszanak, veszekednek.” – tudtuk meg, milyen lesz majd az új album második klipje.

A Kistehén-vezér más filmes terveket is dédelget. Hamarosan befejeződnek az Igor Lazinnal közösen készített Kis tehén rajzfilmsorozat első, tizenkét perces epizódjának utómunkálatai. Mint azt Kollár-Klemencz László elmondta, tervei szerint az új album német kiadását szeretnék meglovagolni, meglátása szerint ugyanis Németországban könnyebben szereznének szponzort a pilotnak szánt tizenkétpercesük és a német debütalbumuk sikeres összekapcsolásával.