A film története:


A film anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól – Aglaja szemszögéből. A történet valós eseményeken alapszik, egy menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el Nyugaton.

Az Aglaja előzetese:

„Én nem akartam az egész könyvet feldolgozni, ez a film nem egy kerek életrajzi történet. Beleraktam, kitaláltam dolgokat, amik adódtak, és örülök, hogy ezek Jens (Aglaja utolsó élettársa - a szerk.) szerint autentikusak, de én nem akartam lezárni, lekerekíteni a történetet, megmondani a tutit, hogy mi lesz a lánnyal. Hozott egy döntést, elindul a saját útján, a többit meglátjuk, nem tudom a receptet. Minden élettörténet különböző. Érdekes, hogy ma például a kereskedelmi tévék arra buzdítják a lányokat, hogy törjenek ki, míg Aglaja nem akar más lenni, mint egy hétköznapi valaki – erre a párhuzamra csak nemrég jöttem rá. A másik pedig a keletre nyugatra vándorlás motívuma, amikor valaki elveszti a kulturális közegét, rengeteg dolgot, amikor egzisztenciális okokból kivándorol, ez a ma sajnos aktuális veszteség is benne van a filmben. Nem aggódtam amiatt, hogy mikor mutatják be a filmet, mert olyan általános dolgokról beszél, amik száz év múlva is érvényesek lesznek, csak most még ez a két aktuális mozzanata is megmutatkozott.” – mondta a rendezőnő a filmhunak adott interjújában.

A vetítés helye és ideje:

2012. november 19. 20 óra
Örökmozgó mozi, Erzsébet krt. 39
Esemény a Facebookon

A film után Deák Krisztinával beszélgetünk, a moderátor Müllner Dóra.

Játék!

3x2 jegyet sorsolunk ki a vetítésre, a helyes megfejtéseket az info@forum.film.hu címre várjuk november 16-én éjfélig, a nyerteseket e-mail címükön értesítjük azonnal. A kérdés: mivel szeretne foglakozni a film fiatal főszereplője, Jávor Babett? A választ ebben a videóban találjátok meg

A három válaszlehetőség:

a.) állatorvos

b.) varázsló

c.) vadakat terelő juhász