A felmérés arra is kiterjedt, hogy melyek a legnézettebb Cartoon Netwok műsorok: X Men Evolution, Ozzy és Drix, csakúgy, mint a Cartoon Network klasszikusai, a Scooby Doo és a Tom és Jerry. A százalékos növekedést elsősorban a fiú nézők számának emelkedése eredményezte. A legtöbben a délutáni csúcsidőben kapcsolódtak be a Cartoon Network műsorába hétköznap és hétvégén egyaránt.

Idén májustól Magyarországon és más közép-kelet-európai piacokon a Cartoon Network már az összes rajzfilmjét helyi nyelven sugározza, és a szinkronizált változat jelentős mértékben hozzájárult a nézettség növeléséhez. „A magyar nyelvű sugárzás mellett a nézői visszajelzések alapján döntöttünk” -nyilatkozta Lucy Helen, Marketing és Csatornaigazgató. „Mindenki számára biztosítani kívánjuk, hogy teljes mértékben megértse, és ezáltal még nagyobb élvezettel kapcsolódjon be kedvenc rajzfilm figuráinak kalandjaiba. A Cartoon Network igazi kikapcsolódást és szórakozást kíván nyújtani, és fontos, hogy mindenki számára érthető és ezáltal elérhető legyen.”

A Cartoon Network tavaly szeptemberben ünnepelte 10. évfordulóját és ez idő alatt a legnépszerűbb gyermekcsatornává vált többek között Nagy-Britanniában, Dániában, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Dél-Afrikában, Magyarországon és Romániában. Európában több mint 30 millió háztartásban fogható, és ezzel Európa legismertebb gyermekcsatornája, csakúgy, mint világszinten, hiszen a csatorna 145 országban 17 nyelven 158 millió otthonban van jelen.

A Cartoon Network több mint 10 ezer rajzfilmet tartalmazó archívumából dolgozik, ahol több mint ötszáz jól ismert szereplőt találunk a Warner Bros. Hanna-Barbera kettősétől, illetve a Cartoon Network stúdióiból. Olyan legendás rajzfilmek szerepelnek köztük, mint a Tapsi-Hapsi, a Scooby Doo, a Tom és Jerry, a Top Cat, a Jetsons és a Kőkorszaki szakik.  Ezeket a klasszikus rajzfilmeket generációk ismerték és szerették meg, és ezek alkotják a normát, amelyhez minden más rajzfilmet mérnek. Az olyan rajzfilmkészítők, mint a William Hanna és Joseph Barbera kettős, közismert nevek az egész világon, művészetüket milliók értékelik, csodálják és szórakoznak rajta.

Az utóbbi években rajzfilm sztárok egy egész új generációja csatlakozott a Cartoon Network legendákhoz. Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter’s Laboratory, The Powerpuff Girls, Mike Lu & Og, Courage the Cowardly Dog és Ed Edd n Eddy csak néhány az új rajzfilmek közül, melyek a Cartoon Network saját stúdióiban születnek meg, évente egyre több új szereplővel.

A Cartoon Network-öt a Turner Broadcasting System (TBS) Europe üzemelteti, amely a világ legsikeresebb és legismertebb hír- és szórakoztatópiaci cégeit – CNN, Cartoon Network és TCM (Turner Classic Movies) – működteti Európa, Afrika és a Közel-Kelet mintegy 50 országban. A Turner Broadcasting System Limited a Time Warner leányvállata.