Azt hiszem, a legtöbbünk nevében beszélhetek, hogy bár mindannyiunknak van pár emlékezetes története az érettségiről, nem ezt a napot szeretnénk újra és újra átélni, ha belekerülnénk az Idétlen időkigből ismert időhurokba. A Zanox című sci-fi-vígjáték gimnazista főszereplője viszont újra és újra nekifut az érettséginek, egészen pontosan a Mátyás király belpolitikája című tételnek.

Ez így őrjítő csapdahelyzetnek tűnk, viszont a nap ismételgetése lehetőséget teremt az amúgy gyámoltalan Misi (Bálint Előd) számára, hogy összejöjjön osztálytárnőjével, Jankával (Erdős Lili), így aztán tele van önfeledt csókolozással az előzetes, buszon, bulin, iskolában.

 

A trailer ügyesen fokozza a tempót – a Hajnal a Groovehouse-tól ihletett választás volt –, és adja át az időutazással járó zavarodott elmeállapotot. Ezen felül még az érettségi időszakának felfokozott hangulatát is elkapja. Ha maga a film is ilyen lesz, kiváló szórakozásnak nézünk elébe május 26-án. Ettől a naptól kezdve vetítik a mozik Baranyi Bemő első nagyjátékfilmjét.