7 versenykategóriával, 60 filmmel, 200 vetítéssel, 50 civil nagykövettel, 30 nemzetközi zsűritaggal, 50 külföldi filmalkotóval, de leginkább igazi fesztiválélménnyel vár több tízezer nézőt Budapesten a Cinema City Mammut moziban és 10 másik város mozijában is a BIDF: Debrecen, Eger, Győr, Jászberény, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém.

A bemutatott filmek között lesznek az Örök tavasz (Eternal Spring, Kanada), Szabadság tűz alatt (Freedom on Fire, Ukrajna, USA), Az utolsó hazatérés (Last Flight Home, USA), A katedrális (The Cathedral, Szlovákia), a belga-ír-francia Kölyök Platónok (Young Plato, 2021) a dán Otthon a romokon (A House Made of Splinters), Alis és én (Alis, Kolumbia), Mi svédek és a COVID (The Swedish Model), Plakát csajok (Calendar Girls, USA) Hitbuzgó család (A Holy Family, Taiwan) az orosz Hová tartunk? (Where Are We Headed) és a Én, nem én vagyok (I am not, Izrael) című filmek.

A BIDF idei szlogenje: Tiszteld az Életet! „Ne ölj!” 

Kilencedik éve több ezer középiskolás élvezi a BIDF fesztiválélményét. Januárban sem lesz ez másként. 11 film várja a fesztivál minden délelőttjén a szórakoztató mélységbe elmerülni vágyó fiatalokat és tanáraikat.

A „Tomboló Irán” szekcióban vetítendő hat filmmel tiszteleg a BIDF a demokráciáért és szabadságért küzdő iráni emberek és filmkészítők előtt.

Elindult a jegyvásárlás a BIDF-re a Cinema City oldalán, karácsonyi ajándék voucherek pedig a jegyvasarlas@bidf.hu címen igényelhetőek.

https://www.cinemacity.hu/

A teljes 2023-as versenyprogram a fesztivál honlapján olvasható.
További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján, valamint Facebook- és Instagram-oldalán.