Örömteli fejlemény, hogy a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című magyar tinifilmet felkapta a szóbeszéd, az első hétvégéjéhez képest alig csökkent a nézőszáma. Az első négy napban 3021-en, a mostani hétvégén pedig 2579-en ültek be rá. Összesen 7039 eladott jegynél jár Schwechtje Mihály filmje, amelynek lila hajú főszereplőjét Herr Szilvia alakítja.

A hétezer néző persze nem kirobbanó siker, de egy minimális költségvetésből, a Filmalap támogatása nélkül készült produkciótól szép eredmény. Alighanem a pozitív kritikák is segítségére voltak az RLSM-nek, amelynek így van arra az esélye, hogy ne kopjon ki hamar a mozikból.

RLSM: Netes románcnak indul, valami durvább lesz belőle

Megérkezett az első igazán 21.századi témát választó magyar tinidráma, ami ráadásul szórakoztató is lett. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) kamaszkorú szereplőit könnyű megkedvelni, szirupos románcok helyett pedig a közösségi média és a féktelenül tomboló hormonok veszélyes elegyét kapjuk. 

Schwechtje Mihály: Remélem legközelebb sikerül meghalnod 

A Napszállta is elkezdte gyűjteni a nézőket, az elővetítéseken 2843 ember jelent meg. Ezt a számot úgy hozta össze, hogy számításaink szerint 12 premier előtti előadást tartottak vasárnap estig. Az előjelek bíztatóak, kíváncsian várjuk, hogy a Jakab Juli által megformált kalapos lány képes-e tömegesen megmozgatni a hazai közönséget. A Velencében, majd a miskolci CineFesten díjazott Napszállta hivatalosan szeptember 27-én debütál a magyar mozikban.

Borítókép: Napszállta