Péter az Asszó című BA-diplomafilmjével versenyzett a hétvégén megrendezett esemény diákfilm szekciójában. Az alkotás két féltestvérről (Vilmányi Benett és Szabó Sipos Tamás) szól, akik között nagy feszültséget okoz, hogy a fiatalabbik testvér ugyanahhoz a vívóklubhoz csatlakozik, és még tehetségesebbnek is tűnik a bátyjánál.

Az Asszó a tavaly végzett 6×6 évfolyamon készült diplomafilm. A 25 perces film rendezője Fekete Tamás, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, vágója Kővári Szabolcs, gyártásvezetője Farkas Ádám. A film a Cinema-Film és az SZFE gyártásában készült, a Filmfabriq és a VisionTeam koprodukciójában.

Képkocka az Asszó című filmben (fotó: Filmfabriq)

A diplomafilmet a tavalyi Friss Húson mutatták be, ahol Fekete Tamást rendező elnyerte a legígéretesebb 30 alatti tehetség díját. „A film mesterien építi fel a két féltestvér kapcsolatát ábrázoló erőteljes történetet. A főszereplők színészi játéka is kiemelendő.” – hangzott az indoklás.

Az Asszó azóta további öt fesztiválra is meghívást kapott, Csehországban, Iránban, Romániában már vetítették, a következő időszakban Bulgáriába és Franciaországba fog eljutni – tudtuk meg az SZFE cikkéből.

Borítókép: Juhász Péter a fesztivál díjátadóján (fotó: Golden Eye Facebook)