A filmnek nem ez az első külföldi bemutatója, az alkotás május végén sikerrel szerepelt a csehországi Zlin Filmfesztiválon, illetve augusztusban a romániai The Rooster’s Joy International Festival of Films for Children programjában. Romániában bemutatásra került a Filmtett fesztiválon a Magyar Filmnapok programban október 4-7 között Kolozsváron, Nagyváradon, Nagyszebenben és Székelyudvarhelyen. Nagy sikert aratott a németországi Schlingel nemzetközi gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon, továbbá bekerült a 2013 tavaszán tartandó stockholmi Nemzetközi Filmfesztivál és a brüsszeli Fantastic Film Festival programjába, majd forgalmazóra talált Japánban.


A film 2012. január 26-án került a magyar mozikba. Az alkotás két Sherlock rajongó kisfiú és egy kislány nyári kalandjait meséli el, amelyek során visszaszerzik a kisváros gyerekeinek elrabolt álmait. A főszerepeket Szénási Kristóf, Ungvár Ádám és Kugler Nikolett elsőfilmes gyerekszínészek játszották, epizódszerepekben pedig feltűnt Gáspár Tibor, Karalyos Gábor és Tahi-Tóth László is. A film betétdalát a Fool Moon énekegyüttes szolgáltatta.

A film zenéje januárban jelent meg Amerikában CD-n gyűjtői kiadásban a Howlin Wolf Records gondozásában.

sherlock2 500



A film október végén jelent meg DVD-n. Az alkotás 20 millió Ft-os költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült, producere Váczy Károly, rendezője Bernáth Zsolt.

A film honlapján számos letölthető kép- és videoanyag, forgatási napló, eredeti forgatókönyv, fotóképregény és egyéb érdekesség várja a látogatót.