Az esemény korábban név nélkül futott a Nyírbátori Deathcrew Fesztiválon, míg tavaly már a Debreceni Nagyerdei Víztorony helyszínével is kibővült. A szervezők célja az, hogy itthon minél több emberrel ismertessék meg: kortársaink milyen mozgóképes alkotásokat hoznak létre, és hogy kapcsolatot létesítsenek az alkotók és a befogadók között.

Épp ezért az idén a nevezett filmeket amolyan vándormozi-szerűen turnéztatják különböző hazai fesztiválokon, ahol úgy gondolják: a fiatal filmesek hangja megértő fülekre találhat. Ennek megfelelően a helyszínek között lesz a Miskolci Tanya! Gyere fel, a tállyai Kerekdomb Fesztivál, az Ördögkatlan Fesztivál és a Debreceni Egyetemi Színjátszó Fesztivál. Ez utóbbin a debreceni Apolló Mozi nagy termében kerülnek vetítésre a nevezett filmek, ahova az alkotók is hivatalosak lesznek egy díjátadó rendezvényre.

 

Az alábbiakban a versenyfilmek nevezésére szóló felhívást és szabályokat közöljük.

1 / A vetítésre két szekcióban (egészestés és rövidfilm) lehet nevezni a következő műfajokban: fikciós film, dokumentumfilm, animáció, filmetűd.

2 / Körülbelül 50 rövidfilm és 10 egészestés film vetítésére van lehetőség (MP4 formátumban vagy DVD-n). Mindegyik beválogatott film az összes állomáson lejátszásra kerül.

3 / A pályázatra 2016. január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni.

4 / A nagy- és kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is teljeskörűen élvezhetik a vetítéseket.

5 / A fesztivál nem tud vetítési díjat fizetni. Ugyanakkor a szervezők úgy gondolják: a filmek megismertetése a közönséggel, az alkotások promotálása közösségi oldalaikon közelebb viheti a filmek készítőit az ismeretség felé, és felkeltheti a forgalmazók, ügynökök és gyártók figyelmét.

6 / A Malter Filmfesztivál közönségszavazás mellett szakmai zsűrit is felkér, akik díjazzák a legjobb rendezést, forgatókönyvet, képi világot és színészi alakítást.

7 / Nevezési díj nincs. A dcfilm.blog.hu oldalon található nevezési lap kitöltésére van szükség, amit a filmmel együtt kell elküldeni e-mailen vagy postai úton. A címek a 9-es pontban találhatók.

8 / A program összeállítói minden filmet meg kell nézzenek. Így legalább egy zárt online linket vagy egy előzetes kópiát kérnek június 1-ig. Minden filmet el kell látni címmel, játékidővel és az alkotók értesítési címeivel.

9 / A filmeket a következő címekre várjuk: malterblog@gmail.com / MALTER BLOG / NYÍRBÁTOR, 4300, AKÁCFA UTCA 36. / 06 20 426 02 03

10 / Minden előzetes képi és sajtóanyag bekerül a fesztivál archivumába.

11 / Ha az alkotás elfogadásra kerül, a szervezők amint tudnak, visszajeleznek. A végső program összeállítására július 1-én kerül sor. Elfogadás esetén szerződésben kijelentik, hogy a filmekből semmilyen anyagi hasznuk nem származik, illetve, hogy az idei állomásonkénti vetítés után az alkotásokat nem terjesztik tovább és azokról nem készítenek másolatokat.

12 / Ha a beküldött anyag esetleg megsérül, a fesztivál szervezői nem tudnak felelőséget vállalni az esetleges anyagi károkért. Ezért kérik az alkotókat, soha ne eredeti kópiát küldjenek. Hibás vagy sérült fájlok esetén a szervezők e-mailben kérhetnek újraküldést.

13 / Ha egy film nevezésre kerül, visszavonni nem lehet. A nevezés megtörténtekor az alkotók egyetértenek az előző szabályokkal és a filmek fesztiválon való vetítésével.

További információk: dcfilm.blog.hu