Az október 9. és 12. között zajló, romániai Astra Filmfesztivál közép-kelet-európai szekcióban mutatják be A döntés (Holy Dilemma) című dokumentumfilmet. Ugrin Julianna és Vizkelety Márton alkotása egy katolikus pap történetét követi, akinek választania kell a hivatása és szerelme között, akitől már három gyermeke született. A magyar film világpremierjére október 11-én kerül sor a fesztiválon.

A dokumentumfilm a papi cölibátussal, és annak a katolikus egyházban betöltött szerepével foglalkozik, egy magyarországi faluban élő pap dilemmáján keresztül. Robi harminchét éves, tehetséges, tanult és odaadó plébános Magyarország egyik vidéki egyházközségében. Figyelmes lelki vezető és közösségépítő, akit szeretnek és tisztelnek. Ám Robi egyszersmind szeretetteljes élettárs és három kisgyermek apja is. Családjának egyre nagyobb szüksége lenne rá, így nehéz döntést kell meghoznia: laicizál és lemond papi feladatairól, ezzel kockáztatva a közösség szétesését, vagy titokban, rejtőzködve neveli fel gyermekeit. Vajon mi a helyes kiút?

A döntés rendezői és producerei Ugrin Julianna és Vizkelety Márton, koproducerei Erik Winker, Martin Roelly, Ümit Uludağ, executive producerei Hanka Kastelicová és Závorszky Anna. Operatőre Vizkelety Márton, vágója Czakó Judit, zeneszerzője Kalotás Csaba. A film az Éclipse Film, a Corso Film és az HBO Max gyártásában készült.

A döntés november 24-én jelenik meg itthon az HBO Max kínálatában.