Nawase Naomi japán rendező Mogari no mori (Mogari erdeje) című filmjének ítélték oda vasárnap este a 60. cannes-i fesztivál nagydíját, az Arany Pálma után a második legrangosabb elismerést - jelentette be a zsűri elnöke, Stephen Frears. Az amerikai Julian Schnabel rendezte francia film, A búvárharang és a pillangó (Le scaphandre et le papillon) nyerte el a legjobb rendezés díját.


Fatih Akin német-török rendező Auf der anderen Seite (A másik oldalon) című filmjének ítélték oda a legjobb forgatókönyvért járó díjat vasárnap a hatvanadik cannes-i filmfesztiválon. A legjobb férfi színésznek járó elismerést az orosz Konsztantyin Lavronyenkónak ítélték oda honfitársa, Andrej Zvjagincev Izgnanyije (Száműzetés) című filmjében nyújtott alakításáért.

Etgar Keret izraeli rendező nyerte el vasárnap a hatvanadik cannes-i filmfesztiválon a legjobb első filmes rendezőnek járó Arany Kamera díjat Les méduses (A medúzák) című filmjével. Emellett Marjane Satrapi és Vincent Paronnaud Persepolis című animációs filmjének és Carlos Reygadas mexikói rendező Luz Silenciosa című alkotásának ítélték oda vasárnap holtversenyben a cannes-i filmfesztivál zsűrijének díját - jelentette be a zsűri elnöke, Stephen Frears.

A cannes-i filmfesztivál 60. születésnap alkalmából kiadott különdíjat az amerikai Gus Van Sant kapta, aki a Paranoid Park című filmjével versenyzett az idén. Van Sant 2003-ban Elephant című filmjével elnyerte az Arany Pálmát Cannes-ban. Dzseon Do Jeon dél-koreai színésznő nyerte el vasárnap a legjobb női alakításért járó díjat Li Csang Dong dél-koreai rendező Secret Sunshine (Titkos napsütés) című filmjében mutatott teljesítményével.

Elisa Miller mexikói rendező Voir Pleuvoir című filmje nyerte el vasárnap Cannes-ban a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát.