Idén 34. alkalommal rendezik meg a népszerű spanyol filmfesztivált, melynek fókuszában a fiatal filmesek állnak. A Cinema Jove június 21-én, Reisz Gábor társaságában nyílik meg a valenciai Teatre Principal-ban. 

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. Reisz Gáborral a film készítéséről részletesebben podcast adásunkban beszélgettünk.

Minden rosszban van valami

A Rossz versek sok mindenben megidézi hosszú című elődjét, de mégsem lesz belőle VAN 2: bár a történet hasonló alapra épít, annál egy sokkal érettebb, kísérletezőbb film született, aminek minden pillanatából sugárzik, hogy egy összeszokott, jól működő csapat készítette, akiknek a filmezés a mindene, és jó eséllyel mind túlestek már olyan szakításon, ami a földbe döngölte őket.

A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával. A filmre itthon több mint 53 ezren váltottak jegyet, nemzetközi premierje a tallinni fesztiválon volt, a torinói fesztiválon három zsűri díjazta, Monte-Carlo filmfesztiválján pedig fődíjas lett. A Magyar Filmakadémia tagsága négy kategóriában tüntette ki Magyar Filmdíjjal áprilisban. 

Forrás: MNF