A kisjátékfilmes zsűri elájult az Itt vagyok-tól a Filmszemlén: „Ki merem mondani, zseniális filmet láttunk” – mondta Mészáros Péter az értékelő fórumon. „Visszafogott, minden emberi rezdülésre érzékeny kamerakezelés, eredeti jelenetek, és szellemes dialógusok jellemzik a filmet, a főszereplő pedig tökéletes választás.” „Amennyiben tényleg elkészül a nagyjátékfilm-változat, az elsők között leszek, aki megnézi. Már csak arra lennék kíváncsi, hova lehet innen még továbbmenni.” – mondta Mészáros.

Kritikusunk is odavolt érte: "Az Itt vagyok az első percekben tényleg egy elcsépelt diákfilmnek tűnik – az a fajta, ami a dohányzást választja a dialógusok helyett, a kóválygást cselekmény helyett -, de aztán mind a főszereplő személye, mind az egész esztétika egyszerűen lesöpör minden közhelyet. Ami céltalanságnak tűnik, az a cél maga, bolyongani a városban, felmenni a haverokhoz, átsörözni egy éjszakát, ezt mind megmutatni és ennek a gellert kapott szellemiségét közvetíteni 35 percben egy percnyi unalom nélkül lehetetlennek tűnik, Szimlernek és stábjának viszont sikerül. A film nagyon sokat köszönhet főszereplőjének, Vida Viktornak, a hozzáértéssel válogatott mellékszereplőknek, a tehetséges operatőrnek, az improvizált dialógusoknak, a hangmérnöknek és mindenkinek, aki ebben részt vett és akiket láttunk is meghajolni a film után. Nagyon hosszú ideje nem jöttem ki mosolyogva rövidfilmes blokkról, köszönöm az film alkotóinak, hogy tegnap sikerült. Meg tudnám ezt az egész cikket tölteni az Itt vagyok dícséretével, de az nem lenne fair a többiekkel szemben."

Ebben a videóban pedig a már szemlegyőztes Vida Viktor és Szimler Bálint mesél arról, hogy nem tudják megszámolni, hány dolgon változtat az életükben az elnyert szemlefődíj:

 

A film szombaton a Toldiban egymás után háromszor kerül levetítésre:
- 20:00-tól
- 20:45-től
- 21:30-tól

Nézd meg háromszor egymás után a nyitójelenetet:

Itt vagyok (nyitójelenet) from Varga Ferenc on Vimeo.

22:00-tól az Esclin Syndoból Berger Dalma és Sándor Dani szolgáltatja a zenét Volkova Sisters fedőnéven, majd DJ, majd Funkheim.

Beugró: 300 Ft

Részvételi szándékodat jelezd a Facebook-on.