Miközben a Testről és lélekről már az Oscar-jelölésénél tart, Enyedi Ildikó következő rendezése, A feleségem története is egyre jobban körvonalazódni látszik. Annyit már korábban is lehetett róla tudni, hogy a film Füst Milán azonos című művét veszi alapul, most pedig a főszereplők kilétére is fény derült. Az 1920-években játszódó történetben Anders Baasmo Christiansen (Kon-Tiki) egy Jacob nevű hajóskapitányt alakít majd, aki fogadást köt egy barátjával: feleségül veszi az első nőt, aki besétál a kávézó ajtaján, így ismerkedik meg Léa Seydoux karakterével, Lizzyvel.

Léa Seydoux az Adéle életében

Az 1985-ben született Léa Seydoux már számos francia és nemzetközi filmsikerben játszott, többek között szerepelt A Grand Budapest Hotel, A szépség és a szörnyeteg és A homár című filmekben. Legismertebb szerepét, Emmát, egy meleg diáklányt Abdellatif Kechiche 2013-as, Cannesban Arany Pálmával jutalmazott Adéle élete című rendezésében alakította, 2015-ben pedig bevonult a Bond-lányok körébe is Sam Mendes 007 Spectre: A Fantom visszatér című James Bond-epizódjában.

A feleségem története, amelynek forgatókönyvét is Enyedi Ildikó írja az eredetileg 1942-ben kiadott regény alapján, különlegessége, hogy a rendező első olyan alkotása lesz, amely teljes mértékben angol nyelven forog. A film producerei, akárcsak a Testről és lélekről esetében, Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő lesznek, társproducerként ezúttal a Toni Erdmann rendezője, Maren Ade is csatlakozik hozzájuk. A Magyar Filmalap támogatása mellett francia, olasz, német koprodukcióban készül majd.

Borítókép: Léa Seydoux a Spectre: A Fantom visszatér c. filmben

Forrás: The Hollywood Reporter