Getno - Mielőtt elmenne a furgon...A két érintett produkciót az MMK filmszakmai terjesztési ellenőre folyamatosan tájékoztatja nehéz helyzetéről. A Rap, revü, Rómeót gyártó Laurinfilm egyik producere Kende Zsófia úgy fogalmazott, hogy „negatív prekoncepcióval nem élünk az esélyeket illetően. Mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a kívánt nézőszámot, rengeteg módszerünk van. Elsősorban az, hogy vetítjük a mozikban. Nem determinálnám azt a lehetőséget, hogy ez nem sikerül, hiszen az nem csak nekünk, de a forgalmazónak is igen-igen rossz lesz.”  

Hollósi G. Zsuzsanna a Getnót gyártó Filmplus producere többet árult el a módszerekről. Ők például ősszel egy utókampányt terveznek a film számára, melyben - a producer állítása szerint - az InterCom is partner. „Ez egy nagyon szerencsétlen helyzet, hisz mi azt a pénzt gyártásra kaptuk, így el is költöttük. Nem akarunk belenyugodni ebbe.” A Filmlpus ráadásul annyival szerencsésebb pozícióban van a Laurinfilmhez képest, hogy számukra a 80 ezer néző ellenében „csak” 20 millió Ft-ot ítélt meg az MMK a megpályázott 40 helyett, de akármennyivel is kevesebbet kellene visszatéríteni, biztos, hogy rendkívül kellemetlen lesz a gyártó cég számára, ha a határidők leteltével realizálódik a visszafizetés réme.

Úgy tűnik azonban, hogy ez a kockázat nem riasztja el a filmszakmát, ugyanis az elmúlt hónapokban több producer is megkereste a Közalapítványt, hogy ismét írjanak ki látogatottsági pályázatot. Martosi Mórocz ennek lehetőségét nem veti el véglegesen, bár az MMK ezévi keretében nincs fedezet egy ilyen pályázatra. A kérdéssel a közeljövőben összeülő Kuratórium is foglalkozni fog.