A 2. Sarajevo Talent Campusra meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Új határidő: 2008. június 20.

Az elmúlt napokban beérkezett nagy számú kéréseknek megfelelően, valamint az online jelentkezés körüli technikai problémákból fakadóan a 2. Sarajevo Talent Campus határidejét meghosszabbították június 20-ig.

Kérjük azokat, akiknek nem sikerült online elküldeniük jelentkezésüket, hogy töltsék le az új nyomtatványt Word formátumban és e-mailen továbbítsák: talent-campus@sff.ba
Ez
az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

A Talent Campus csapat áll az Önök rendelkezésére további információért.

Kérjük, az új jelentkezési lapot és útmutatót itt letölteni.


DISCOP – MEDIA TV sugárzás pályázat

A budapesti Discop keretében a résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy a MEDIA Programme TV sugárzás pályázati szakértőjével találkozzanak, aki a készülő projektekkel és a benyújtandó pályázatokkal kapcsolatban tud felvilágosítást adni.

További információ és találkozók egyeztetése:
Matteo Solaro (Június 17 kedd délutántól 18-a szerdáig lesz elérhető)
Matteo.Solaro@ec.europa.eu
Ez
az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

A TV sugárzás pályázat a független európai TV produkciós cégeknek szól és a több, legalább 3 tagállamból származó sugárzó részvételével készült műveket támogatja (játékfilm, dokumentum és animációs filmek). A pénzügyi támogatás 500 000 €/projekt a fikciós és animációs, ill. 300 000 €/projekt dokumentumfilmekre.


A European Producers Club a Bejing Screeningen

Peking, Kína, 2008. Szeptember 18-21.

A European Producers Club rendezvényei a Beijing Screenings alkalmával, 11-edszerre kerülnek megrendezésre. Több mint 60 új kínai film vetítésével a program elsősorban nemzetközi vásárlókat és kínai producereket fog vonzani.

Producerek válogatott delegációja koproducerekkel, szakmabeliekkel találkozhat és kaphat betekintést a helyi filmiparba és kooperációs/koprodukciós lehetőségekbe.

A részvételi díj
700 euró. A European Producers Club ebből 500 eurót visszatérít az utazási költségekre, valamint 4 éjszakára szállást biztosít Pekingben.

Legalább 2 moziban bemutatott filmmel rendelkező producerek jelentkezhetnek.

Ha olyan projekttel rendelkezik, melyben kínai érdekeltség van, vagy a kínai piacról szeretne több információt, kérjük írjon a következő címre: forums.epc@wanadoo.fr.
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez

Jelentkezési határidő: 2008. július 15.

Hol: Peking, Kína
Mikor: 2008. szeptember 18-21.                                
Esemény: Beijing Screenings
Költség: 700€, 500€ visszatérítéssel
Jelentkezési határidő: 2008. július 15.
Jelentkezők: csak producerek (2 mozi forgalmazásra került film)

European Producers Club
18 Rue de Vienne
75008 Paris - France
Tel:   +33 (0)1 44 90 06 13
Fax:   +33 (0)1 44 90 07 11
www.europeanproducersclub.org


MEDIMED

SITGES, 2008. október 10-12.
9. Euro-Med Dokumentumfilm Market

Benyújtási határidő programokhoz és projektekhez: 2008. július 1.

Az Emberi Jogok Nyilatkozatának 70. évfordulójának alkalmából kerül megrendezésre a dokumentumfilm-fesztivál Sitges-ben. Célja a 12 MEDIA ország és az Európai Unió államai közötti szakmai és kreatív találkozó.

A Mediterranean Producers’ Association, az APIMED, a MEDIA Program és az EU támogatásával, a következők beküldését várja:

Új produkciók: - 2007/2008-ban készült dokumentumfilm, bármilyen hosszúság & műfaj (a 2008-as produkcióknak jövő július előtt kell elkészülnie)

Új projektek: - dokumentumfilm, bármilyen hosszúság & műfaj (helyben)
-    25%-os önrész (minimum), és/vagy
-    Sugárzási garancia, és/vagy
-    Koprodukciós megállapodás
a meghívott vásárlók, forgalmazók, szponzorok számára tartott egyéni vetítésre és pitchingre.

A MEDIMED 2007-ben részt vett forgalmazók és sugárzók:
AETN INTERNATIONAL, ARABIYYA TV, ARTE France, ARTE GEIE, ARTE THEMA, AVRO, BALTIJOS TV, CANAL + France, CANAL FRANCE INTERNATIONAL, CINEPHIL, CLEARLY MEDIA, DOC & Co., DUNA TV, ERMEDIA, ERT, EXPLORA FILMS, FRANCE 3, FRANCE 3 MED, FRANCE 5, HISTOIRE, ISABELLA AUDIOVISUAL, ITVS,  LICHTPUNT, MACEDONIAN TV, MEDIA LINK INTERNATIONAL, MOTION PICTURES, MTV HUNGARIAN,  NATIONAL FILM BOARD OF CANADA, OCTAPIXX WORLDWIDE, ODYSSEE, ORF, PBS OF BOSNIA & HERZEGOVINA, PLANÈTE, PLANET TV, ROMANIAN TV, RTBF, RUTH DISKIN FILMS LTD., SLOVAK TV, SVT, TASKOVSKI FILMS LTD., TELE ASTURIAS, TELEWIZJA POLSKA, TG4, TURKISH RTV, TVC, TVE, VISION TV, VITAGRAPH DISTRIBUTION, WDR, YLE, 03 PRODUCTIONS.
 
Tavaly 15 országból 25 projekt vett részt mintegy 300 dokumentumprogrammal. A kiválasztott projektek producereinek jelenlétére számítani lehetett a találkozókon, pitching fórumokon és networking megbeszéléseken.

A The Lilian Thuram Foundation for Education Against Racism (www.thuram.org) 1000 eurós díjat ajánl fel a legjobb rasszizmus témájával foglalkozó dokumentumfilmnek.

A II. Ahmed Attia’s Award for the Dialogue of Cultures a „MEDIMED Ready Made Project” szekcióban beadott legjobb, a MEDIMED picth fórumán részt vett projekt fogja kapni (1000 euró).

Csatolva találhatók a jelentkezési lapok a programokhoz és a projektekhez. Díjmentesen regisztrálhatók. A válogatást egy nemzetközi zsűri végzi.

MEDIMED produceri akreditáció – tartalmazza:
-    teljes részvételi lehetőség eseményeinken
-    MEDIMED katalógus és táska
-    Két étkezés, egy vacsora és háromnapos open bar
-    belépő MEDIMED nyitóünnepélyére
-    belépő MEDIMED Ready Made Project vetítésekre
-    Barcelona Repülőtér-transzfer
-    Tolmácsszolgáltatás (angol/francia)

Ár: 350 euró
Első 25 regisztráló: 320 euró
Helyszínen: 420 euró

Akreditáció határideje: 2008. szeptember 10.

További információ: www.medimed.org

A MEDIMEDET rendezi:
apimed ASSOCIATION OF  INDEPENDENT MEDITERRANEAN PRODUCERS
c/ Girona, 20, 5th floor 08010 BARCELONA, Spain
Tel : + 34 93 244 98 50 / Fax: + 34 93 247 01 65 - info@apimed.orgEz az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
Contact : Sergi Doladé, director


Doc/Fest Sheffield
Nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál

A fesztivál időpontja: 2008. november 5-9.

A filmek benyújtásának határideje: 2008. június 30.

MeetMarket nemzetközi vásár jelentkezési határideje: 2008. szeptember 12.

További információ: www.sheffdocfest.com


European Producers Club

A MEDIA Program által támogatott European Producers Club (EPC) egy új online kapcsolatépítő fórumot hozott létre European Cinema Network (Európai Mozihálózat) névvel.

Megszabott díj ellenében a tagok hozzáférhetnek egy folyamatosan frissített adatbázishoz, mely a fejlesztés alatt álló európai  projekteket fogja tartalmazni. Ezzel egyidejűleg a felhasználó közös munka céljából partnert ill. projekteket is kereshet. A network ugyanakkor arra is szolgál, hogy a szakmabeliek elküldhessék egyéni igényeiket, felvehessék a kapcsolatot cégekkel, felhasználói fórumokhoz szólhassanak hozzá, valamint értesülhessenek a legújabb filmes hírekről. A honlap különböző „networking” események szervezését is megkönnyíti.

A European Producers Club (EPC) egy olyan szervezet, mely több mint 17 európai ország befolyásos független filmproducereit gyűjti egybe. Célja, hogy folyamatosan értesítse a producereket a legfrissebb szakmai hírekről, hogy politikai szinten is változtatásokat eszközöljön ill. hogy elősegítse koprodukciók létrejöttét. Emellett az EPC koordinálja a European Producer Associations Alliance-t (EPAA) is, amely szinte az összes európai nemzeti produceri egyesületet magába foglalja.

2008-ban az EPA elindítja a World Cinema Networköt, mely az együttműködni óhajtó európai és az Európán kívüli producerek közötti kommunikációt segítené elő.

További információ a European Producers Clubról: http://www.europeanproducersclub.org/

E-mail:
 leclub@wanadoo.fr  


Marketplace események 2008

A Marketplace célja, hogy megkönnyítse az európai független vállatoknak a nemzetközi audiovizuális piacra való bekerülést. A Marketplace működését az Európai Unió MEDIA Programja támogatja.

http://www.marketplace-events.com

2008-as események:
- MIPCOM Junior: Cannes, 2008. október 11-12.
- MIPCOM: Cannes, 2008. október 13-17.

További információ és kapcsolat:
Hanny Zillesen
Tel.: +31 35 695.01.96
Fax: +31 35 695.04.49
E-mail: hanny@marketplace-events.com
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.


World Content Market 2009

Időpont: 2009. február 18-20.
Helyszín: Mövenpick Hotel, Prága, Csehország
Tartalom: televízió, mozi, DVD/video, mobil, interaktív, internet
Résztvevők: audiovizuális tartalmak vevői és forgalmazói a világ minden részéről

További információ és regisztráció: www.worldcontentmarket.com

A World Content Market új lehetőségeket nyit a szakmabeliek számára az üzleti szezon Európában való kezdésére, hogy elsőként ajánlhassanak vagy vásárolhassanak új audiovizuális termékeket, találkozzanak az ügyfeleikkel és új üzleti kapcsolatokat építsenek ki. A kereskedelmi show-t a négycsillagos Mövenpick hotelben rendezik, melynek két épületét fogaskerekű köti össze. A szobák a hotel első két emeletén elsőosztályú termekké vannak átalakítva, amelyek alkalmasak találkozók lebonyolítására. A vevők és az eladók közötti találkozókat a szervezők előzetesen egyeztetik. A World Content Market bármelyik cég számára lehetővé teszi, hogy jó eredmények érjen el minimális anyagi ráfordítások mellett.

A kereskedelmi show keretében Market Screenings kerül megrendezésre egy több műfajt tartalmazó DVD-könyvtár alapján. A könyvtár több mint 1000 különböző műsorszámot tartalmaz. A műsorszámokat nemzetközi terjesztők és producerek biztosították.

A World Content Market létrehozója és szervezője a Planet Sunbeam Limited. A kereskedelmi show nemzetközi csapatának tagjai Európában, Észak-Amerikában és Délkelet-Ázsiában találhatók. A cég elnöke és a kereskedelmi show főigazgatója Elena Sunbeam, aki 9 éve dolgozik a nemzetközi televíziós kiállítások területén. Részt vett a következő televíziós kereskedelmi show-k értékesítésében a Reed Midem és a Reed Exhibition képviselőjeként: MIPTV, MIPCOM, Asia Television Forum. 2003-ban Elena Sunbeam létrehozta a televíziós- és mozi üzletággal foglalkozó Miracle Screenings nemzetközi folyóiratot.


A MEDIA Program által támogatott képzési programok - Aktuális határidők

ACE - Ateliers du Cinéma Européen 2008

Képzés témája: projektfejlesztés, forgatókönyv-fejlesztés, finanszírozás

Célcsoport: Független európai játékfilm-producerek, akik már legalább egy játékfilmet elkészítettek, és jelenleg egy gyártás-előkészítés korai szakaszában lévő játékfilm projekten dolgoznak.

Jelentkezési határidő: 2008. július 2.

Bővebb információ: www.ace-producers.com

Képzések
ideje és helyszíne:
- Előkészítő workshop: 2008. november 4-7.
- Bentlakásos workshop: 2008. december 10-16., Roubaix-Tourcoing, Franciaország
- Befejező workshop: 2009 tavasz (1 nap)

Részvételi díj: 5 500 euró

Jelentkezési díj: 100 euró

Résztvevők száma: 15 fő

Munkanyelv: angol és francia

Elérhetőség:
ACE - Ateliers du Cinéma Européen
8, rue Mayran Paris
75009 France
Tel.: +33 1 53 25 00 01
Fax: +33 1 53 32 76 94
E-mail: info@ace-producers.com
Bővebb
információ: www.ace-producers.com


MEDIA pályázati eredmények

- Eredmények 04/2007 Szelektív mozi forgalmazás 3. határidő

- Eredmények 06/2007 TV sugárzás 2. határidő

- Eredmények 16/2007 Gyártás-előkészítés / Egyedi projektek 1. határidő

- Eredmények 16/2007 Gyártás-előkészítés / Csomagtervek 1. fázis 1. határidő

- Eredmények 16/2007 Gyártás-előkészítés / Csomagtervek 2. fázis 1. határidő

- Eredmények 17/2007 Gyártás-előkészítés / Online és offline interaktív alkotások  1. határidő

- Eredmények 24/2007 Forgalmazói ügynökségek

- Eredmények 29/2007 i2i 1. határidő


További fesztiválok / vásárok az interneten:

European Coordination of Film Festivals: www.eurofilmfest.org
German Film - Nemzetközi Filmfesztiválok: www.german-cinema.de
Filmvásárok: www.marketplace-events.com

További információk a www.mediadesk.hu vagy a www.mediadeskhungary.eu oldalon.