A dokumentumfilmeket illetően Kocsis Tibor Új Eldorádójakapott meghívást a Planet-díjért folyó versenybe. A trieszti fesztivál további kulcsfontosságú programjában, a rövidfilmek versenyében Mészáros Péter Ki a macska? és Mundruczó Kornél Kis Apokrif No.2 című alkotása kel versenyre magyar színekben. Fazekas Péter Mindjárt meghalok című rövidfilmjét a fesztivál Immagini névre keresztelt videó-szekciójában tűzik műsorra.

A fesztivál európai filmműhelyeket bemutató programját idén az Inforg Stúdiónak szenteli. Fliegauf Benedek mindkét játékfilmjét – Rengeteg, Dealer - és legutolsó rövidfilmjeit is műsorra tűzik. Továbbá a „magyar filmgyártó-galaxis legérdekesebb és legmerészebb műhelyeként” aposztrofált Inforg Stúdióban készült alkotások közül Buvári Tamás, Lakatos Róbert, Mundruczó Kornél, Nemes Gyula, Oláh Lehel, Politzer Péter és Szaladják István filmjeivel ismerkedhet meg a közönség Triesztben január 20-27 között.

A trieszti programban bemutatják a 25 EU ország Visions of Europe című szkeccsfilmjét, melynek magyar epizódja, a Prológus Tarr Béla alkotása. A zsűri munkájában való részvételre Gelencsér Gábor, filmkritikust kérték fel a trieszti szervezők.