Amerikai díj a Másik bolygó-ért

Moldoványi Ferenc négy kontinensesen forgatott, gyereksorsokat bemutató kreatív dokumentumfilmje, az Another Planet/Másik bolygó újabb nemzetközi elismerésben részesült - tudatta Magyar Filmunió. Ezúttal a legjobb dokumentumfilm díját nyerte el a hétvégén véget ért Kansas Nemzetközi Filmfesztiválon Amerikában. A 2008-ban európai koprodukcióban készült többszörös díjnyertes mozgókép fesztiválkörútja során 46 ország 80 filmfesztiválján volt látható, és közel 20 nemzetközi elismerésben részesült.



Moldoványi Ferenc a Másik bolygóról


Az Árnyékfilm a Kassel Documentary Film and Video Festival programjában

A Szabó Réka rendezésében megszülető darabokhoz gyakran társul erős formanyelvi elgondolás, első filmje, az Árnyékfilm című fekete-fehér kísérleti táncfilm, absztrakt élő szereplős rajzfilm, melynek látványvilága szintén a Tünet Együttes egyik előadásából fejlődött ki. Az Árnyékfilmet 2011-ben a 42. Magyar Filmszemle zsűrije elismerő oklevéllel díjazta kísérleti film kategóriában. Bemutatója 2010. október 8-án volt Budapesten az EDIT2010 Nemzetközi Táncfilm Fesztivál keretében. Látható volt a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, 2011. november 11-én pedig a huszonnyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Kassel Documentary Film and Video Festival programjában szerepel majd.



Nézd meg az Árnyékfilm előzetesét!



Elkészült a Vakondok második része

November 17-én, a Dürer Kertben kerül bemutatásra a Vakondok szubkulturális dokumentumfilm második része, Demoscene – Az Algoritmusok Művészete címmel. Az új rész a Demoscene digitális művészeti szubkultúra mélyére ássa le magát, egy olyan alkotóközösséget bemutatva, ami lassan 30 éve létezik világszinten elismert magyar alkotókkal, mégsem tud róluk szinte senki semmit. A film levetítése után a Vakondok 2 Premier Party veszi kezdetét. A részvétel igyenes, de a szervezők előzetes jelentkezést várnak ITT.


Nézd meg a Vakondok 2 előzetesét!

Brad Pitt Magyarországon

Megérkezett Brad Pitt szombaton Budapestre, az amerikai színész a World War Z című filmjét forgatja majd Magyarországon - tudatta az MTI. Brad Pitt családjával - élettársával, Angelina Jolie színésznővel, valamint hat gyerekével - szombat délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd biztonsági kísérettel indult tovább. A World War Z (Zombik világháborúja) című sci-fit eddig máltai és skóciai helyszíneken forgatták, Budapesten egy külső helyszínen dolgozik a stáb hétfőtől. A filmet Marc Foster rendezi, a magyar produkciós partner a MidAtlantic.

pitt_konzervgyar_500

Az egykori Globus konzervgyár a budapesti X. kerületben, ahol felépítették a World War Z egyik díszletét
(fotó: MTI, Kallos Bea)