Az Art Fiction szekcióban a játékfilmek és a fikciós dokumentumok szerepelnek majd, Az Artefacts-ben lesznek láthatók a rövid-, a dokumentum- és a kísérleti filmek, míg az On the Road kategória a diákok számára van fenntartva. Ezen túl pedig néhány infomációs blokk - mint például a brazil filmek blokkja - kíséri a fesztivált. 

A nemzetközi zsűri tagjai: Suzette Glenadel a francia Cinema du réel fesztivál igazgatója, Gianfranco Angelucc olasz filmteoretikus, FA Brabec cseh filmrendező, laco Kraus szlovák operatőr, valamint magyar részről Gryllus Dorka színésznő.

A fesztivál legrangosabb díja egyébként éppen a színészeket tünteti ki. Az Actor's Mission Award olyan hírességeket illetett meg eddig, mint Franco Nero, Gina Lollobrigida, Geraldine Chaplin, Michele Placido, Sophia Loren, Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Ornella Muti, és Klaus-Maria Brandauer

A zsűri mellett a filmek terén is lesz magyar részvétel. Antal Nimród a Kontroll-lal érkezik, az Artefacts Silló Sándor Mozi zongorára című kísérleti filmjét vetíti, az On the Road szekcióban pedig Béres Dániel (a filmhu munkatársa) Páternoszter című kisjátékfilmje kerül bemutatásra.

A minden évben a szlovákiai Trenčianske Teplice-ben megrendezett nemzetközi Art Film Fesztivál idén Pozsonyban is fog zajlani. A rendezvényt június 18 és 22 között tartják, de a 12 éves fesztivál legjobb filmjeit a következő 3 napban a pozsonyi mozikban fogják játszani.