A szereplők neve sokatígérő, Tony Leung korábban Wong Kar-Wai Szerelemre hangolva és 2046 című filmjében valamint a Hősben volt látható. Michelle Yeong a ’90-es években nyugaton is sikert hozó, műfajújító wuxia-filmből, a Tigris és Sárkányból illetve a Holnap markában című James Bond-moziból lehet ismert a közönség előtt. Micheal Madsen pedig olyan kultfilmekben alakított, mint a Kutyaszorítóban, a Kill Bill vagy legutóbb a Sin City.

Assayas írta a film forgatókönyvét, amely egy fiatal olasz nőt (Asia Argento) követ nyomon, aki Londonban él, ahol heves szerelmi kalandba bonyolódik az üzleti világ egy korábbi sikeres figurájával, akit Madsen alakít. Eközben, kettős életét folytatva, fenntartja viszonyát jelenlegi szeretőjével (Tony Leung), aki éppen az "aranyifjút" készül egy szerződéssel nehéz helyzetbe hozni.

Tiszta film
Nick Nolte és Olivier Assayas
A hazugságok csapdájában a fiatal nő másik életről álmodik, és Hong Kongba repül, ott azonban újabb kellemetlen meglepetés vár rá. Kiderül, hogy az eseményeket szeretőjének felesége irányítja.

Olivier Assayas legutóbbi három filmjét beválogatták a Cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjába, 2000-ben az Érzelmek útvesztői-t, 2002-ben a Démonszeretőt. Végül legutóbbi alkotása, a nálunk is játszott Tiszta 2004-ben kapott meghívást a Riviéra filmes megmérettetésére. Az Érzelmek elnyerte az Arany Pálmát és a közönség díját, A Démonszerető "csak" a nevezésig jutott, utolsó alkotásának főszereplője, Maggie Cheung pedig a legjobb színésznőnek járó díjat kapta Cannes-ban. A francia rendező hamarosan, 2006 januárjában a Beszállókapu angliai díszletei között ünnepelheti 51. születésnapját, majd készülhet a luxemburgi és a Hong Kong-i forgatásra.