A záróünnepélyt a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Bíró Tibor nyitotta meg és elmondta, hogy minden eddigi évnél többen látogattak el a fesztiválra idén. Miután a zsűritagoknak és a támogatóknak is köszönetet mondott, Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere méltatta a fesztivált. Köszönetét fejezte ki a CineFest szervezőinek, hogy idén is Miskolcon kerülhetett megrendezésre Európa egyik legszínvonalasabb filmfesztiválja. Ezek után Szedlacsek Emília az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály főosztályvezetője tartott beszédet, csakúgy mint Dr. Auer János, a NMHH Médiatanács tagja.


Pressburger Imre díj, a CineFest Fődíja:Mustang
Rendező/Director: Deniz Gamze ERGÜVEN

Nyár elején járunk. Egy észak-törökországi falucskában Lola és négy testvére épp hazafelé sétálnak az iskolából. Ártatlanul játszadoznak a fiúkkal, de valakik szerint ez a játék messze nem ártatlan. A skandalum váratlan következményekkel jár: a családi otthon börtönné változik, az iskola helyett jönnek a háztartásvezetésről szóló leckék és kezdik előkészíteni a házasságokat. Az öt szabadságvágyó nővér keresi a rájuk kényszerített sorsból való kiutat… Az idei Quinzaine nagy dobása, mely két díjjal távozott Cannes-ból és nagydíjjal Szarajevóból.

A díjat Deniz Gamze Ergüven nyerte, aki egy levélben köszönte meg az elismerést:
“Kedves CineFest-szervezők! Köszönjük, hogy érdeklődők és nyitottak voltatok a világ többi része felé, más gondolkodásmódok felé. Köszönjük a zsűrinek a díjat. Nagy megtiszteltetés számunkra a Mustang kitüntetése. Üdvözletünket küldjük Isztambulból. Gondoltban veletek vagyunk Miskolcon ma este.” Deniz


Zukor Adolf díj, a CineFest Nagydíja:Tangerine
Rendező/Director:  Sean Baker

Tinseltown a karácsonyra készül és Sin-Dee újra beszáll a játékba. Miután meghallja, hogy barátja, a strici képtelen volt hűséges lenni hozzá abban a 28 napban, amit a börtönben töltött nekivág a legjobb barátnőjével, Alexandrával, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas Odüsszeiájuk elviszi őket Los Angeles különböző szubkultúráiba. Egy váratlan fordulatokban gazdag, tudatosan modern karácsonyi mese L.A. utcáiról - és mindez egy iPhone 5-el forgatva!
A díjat Bíró Tibor fesztiváligazgató és Michal Bregant, a zsűri elnöke a fesztivál egyik díszvendégével, a rendező Gaspar Noé-vel adta át a film producerének,  Shih-Ching Tsou-nak.


Dargay Attila díj:Limbo-Limbo Travel
(a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának felajánlása)

Rendező/Director: Kreif Zsuzsanna, Zétényi Borbála
Egy olyan világban, ahol a férfiakat jobban érdeklik az elektronikus kütyük, mint a kortársaik, egy csapat kiábrándult nő felszáll a Limbo Limbo buszra. Abban reménykednek, hogy egy messzi, egzotikus országban megtalálják a boldogságot. A bajszos férfiak törzse által lakott szigetre érkeznek. A találkozás felébreszti a nők primitív ösztöneit, akik fittyet hányva a civilizált viselkedési szabályokra, elkezdik üldözni őket, és készek még a természeti erőkkel is összecsapni, hogy elkapják a férfit.
Az elismerést a filmjéért Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála vették át Dargay Attila özvegyétől, Henrich Iréntől és Dr. Auer Jánostól, a Médiatanács tagjától.