A többségi tulajdonos Poich Lórándot, a TV2 korábbi programigazgatóját nevezte ki a Budapest Film Kft. új ügyvezető igazgatójának. Poich Lóránd 2009 ősze óta az A COMPANY HUNGARIA ügyvezető igazgatója. Port Ferencre, aki két évtizedig vezette a céget, a továbbiakban tanácsadóként számít a cég, ezen kívül a megújult Felügyelőbizottság tagja lett. További tagok: Alexander van Dülmen, valamint Andreas Kukutsch, az A COMPANY üzletfejlesztési igazgatója.

A cég eddigi szakmai vezetői - Szelényi Ákos és Csurdi Gábor - mellé hamarosan új szakember csatlakozik a marketingvezetői státuszban.

Az akvizíció következtében az A Company többségi tulajdonosává vált a Filmklik.hu VoD platformnak.

A taggyűlési határozat értelmében Bognár Péter mellett Poich Lóránd lett a cég társ-ügyvezető igazgatója.

{extrainfo}

„A Budapest Film Kft. az elmúlt 20 évben filmes értékek és a magyar filmek melletti elkötelezettsége ellenére piacvezető volt a független forgalmazók között. A megváltozott piaci viszonyok miatt azonban a nemzetközi filmvilágban elismert szakmai befektetőre volt szükség. Az A Company képes lehet biztosítani a Budapest Film Kft. hosszú távú fennmaradását és fejlődését.” - nyilatkozta Alexander van Dülmen.

„A Budapest Film Kft. meglévő kulturális és üzleti kapcsolatrendszere, a jövőben megnyíló koprodukciós lehetőségek és a Filmklik által képviselt digitális világ óriási potenciálja remek lehetőség arra, hogy az újjáalakult cég Magyarország vezető független tartalomszolgáltatójává váljon. Ezért fogunk dolgozni az elkövetkező izgalmas években.” - nyilatkozta Poich Lóránd.