A Kal Ho Naa Ho lett a legjobb film, ezen túl pedig megkapta a legjobb színésznő, férfi és női mellékszereplő, a legjobb történet, valamint a zenei rendezés, a dalszöveg, és a legjobb férfi betétdal díját is. A film egy New Yorkban játszódó szerelmi háromszög történetét dolgozza fel.

A legjobb színész kategóriában viszont a bollywoodi szívtipró Shah Rukh Khan helyett Hritik Roshan lett a díjazott, aki a múlt év leglátogatottabb hazai filmjének, az első indiai sci-finek - Koi Mil Gaya (I Met Someone) - volt a főszereplője. A filmet a színész apja, Rakesh Roshan rendezte, aki szintén egy díjjal gazdagabban térhetett haza.

Az indiai film újjászületését nem csupán hazai terepen lehet érezni, hanem külföldi terjeszkedésében is. A ceremóniára pedig a világ minden tájáról érkeztek rajongók. Több ezren várakoztak a bágyasztó hőségben, csak hogy egy pillanatra meglássák a filmsztárokat, akik szintén szép számmal képviseltették magukat: 400-an látogattak el az ünnepségre.

A nyerteseket internetes szavazáson választották ki: a szervezők állítása szerint több mint egymilliárd szavazatot regisztráltak.