November 29. és december 3. között a Művész és a Puskin mozikban több mint 20 filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők. Izgalmas programnak ígérkeznek a belváros zsidó örökségét felfedező városi séták, emellett a szervezők sokszínű gasztroprogrammal készülnek, így például szakértők segítségével keresik Budapest legjobb humuszát. Idén több vidéki helyszín is csatlakozott a fesztiválhoz, így vetítések lesznek Szegeden, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben is. Az izraeli és nemzetközi alkotások mellett a fesztivál programjában hazánkat a Centropa Alapítvány filmválogatása, Török Ferenc 1945 c.drámája és a Salamon Király kalandjai című animációsfilm is képviselik.

Albert Hanan Kaminski: Salamon király kalandjai

A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS) és a Bálint Ház, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet. A filmfesztivál része a Judafest - a zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozatnak.

A fesztivál részletes programja már elérhető a ZsiFi weboldalán.

6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Időpont: 2017. november 29.-december 3.

Helyszín: Puskin mozi, Művész mozi
Web: www.zsifi.org

Jegyvásárlás november 13-tól a Művész és Puskin mozikban, valamint online az alábbi weboldalakon: www.muveszmozi.hu, www.puskinmozi.hu, www.jegy.zsifi.org

Forrás: ZsiFi