Az európai egyetemi színművészeti fesztiválok között a budapesti FACT különlegessége a két nagy művészeti ág, a film és a színház együttes bemutatkozása, továbbá a társművészetek megjelenése, a díszlet- és jelmeztervező hallgatók munkáinak bemutatása. Az idei szemle filmes kínálata is sokkal színesebb, gazdagabb a tavalyinál. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban az SZFE hallgatóinak díjnyertes dokumentumfilmjei és rövidfilmjei tekinthetők meg.

Kiss Hajni: Szép alak

A FACT keretében konferenciát rendeznek Fábri Zoltán alkotói munkásságáról, továbbá minikonferenciát szerveznek a filmes oktatás jelenéről és jövőjéről, valamint Erdély Mátyás, a Saul fia című film operatőre is workshopot tart. A vetítések dokumentumfilmekkel indulnak február 1-én, 17:00-tól az Urániában, látható lesz többek között Bartha Máté Bajnok című alkotása is. Február 2-án a fikciós filmek következnek, egyebek mellett Kiss Hajni Szép alak című kisfilmje és Nagy Zoltán Enyhén sós című rendezése is szerepel  a programban. 

A második FACT részletes programja a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján érhető el, a filmvetítésekről pedig az Uránia honlapján található bővebb információ.


Forrás: MTI/SZFE.hu