Balsai Móni bő másfél évtizede debütált a József Attila Színház színpadán, azóta Molnár Ferenc vagy Shakespeare darabjai egyaránt megtalálhatók színészi repertoárjában. A hazai film világába (noha korábbi szerepei is voltak) Ujj Mészáros Károly 2015-ös sikersztorija, a Liza, a rókatündér főszereplőjeként robbant be. Azóta is az egyik legfoglalkoztatottabb magyar színésznő, legutóbb a Tiszta szívvel vagy A martfűi rém meghatározó szereplőjeként láthattuk a vásznon. Nem titok, hogy Balsai és Ujj Mészáros nem csak a munkában, de a magánéletben is egy jól működő párost alkotnak, így ezúttal az eddigi ajánlóktól eltérő, rendhagyó módon, beszélgetéses formában adjuk közzé Balsai jelenlegi filmes preferenciáit - amelyből egy kedvenc színésznőjének neve is kiderül.

Ujj Mészáros Károly: Melyik film tetszett neked mostanában?

Balsai Móni: Sajnos, nem nagyon volt időm moziba eljutni, legutóbb az Éjszakai ragadozókat láttam, az viszont nagyon tetszett.

 

U.M.K.: Mi tetszett benne annyira?

B.M.: Nagyon szép film. Arról a bátorságról szólt szerintem, ami minden valamire való kapcsolat alapja. Felül tudod-e írni a nevelésedből, előző tapasztalataidból beléd táplált programot, és kész vagy-e beleugrani az ismeretlenbe, vagy ugyan azokat a játékokat játszod el újra és újra. A bátorság, amit Amy Adams karaktere hiányolt a párjából, végül is megszületett az íróban, képes lett alkotni - de csak akkor, miután elhagyták és becsapták. Nem akarok tovább spoilerezni, érdemes megnézni a filmet, nagyon szép és igaz!

U.M.K.: Még valami ezen kívül?

B.M.: Az M3 retro csatornán megy az Orion űrhajó kalandjai. Nagyon beteg és vicces sorozat. Moziban az Érkezést látnám szívesen, Amy Adamst tulajdonképpen bármiben megnézném…