"Kíváncsi vagy, hogyan indult el az egyetemfoglalás az SZFE-n? Akkor mindenképpen nézd meg Hülye fiatalság című friss, egész estés dokumentumfilmünket, ami a hallgatói ellenállás során önszerveződő módon létrejött számos munkacsoport közül, többek között az “akció munkacsoport” néhány tagját követi az egyetemfoglalást megelőző és az azt követő egy hónapban" - írja új filmjéről a Partizán a Facebookon.

Hatala Noémi rendező és stábja a diákok egy csapatával forgatott a tavalyi tiltakozások folyamán, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi felügyelet alá kerülése miatt bontakozott ki. A Hülye fiatalság című dokumentumfilmet március 23-án tervezték bemutatni, de ahogy beszámoltunk róla, a premier váratlan okokból elmaradt.

Az alkotók akkor arról adtak ki közleményt, hogy filmjüket a FreeSZFE közössége tiltotta le, míg a diákok reakciója szerint nem így történt, és nem is áll szándékukban vagy jogukban bármilyen művészeti alkotást betiltani. Reakciójuk szerint arról volt szó, hogy a készítők nem állapodtak meg a szereplőkkel, akiktől joglemondó nyilatkozatra lett volna szükség, hogy a filmet legálisan be lehessen mutatni. Úgy látszik, hogy a kellő engedélyeket az elmúlt napokban sikerült megszerezniük a készítőknek, mivel a több mint másfél órás dokumentumfilm péntek óta elérhető a YouTube-on:

Címlapfotó: MTI