A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2014 februárjában jelenik meg a WOSH legújabb, Berlinaléra fókuszáló száma: a magazin a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Talent Campus) mellett elsősorban a képzés és felkészülés fontosságát hangsúlyozza a filmkészítés folyamatában.

A Daazo újra meghirdette a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelenik nyomtatásban.

Ahogy a korábbi években, továbbra is a kreativitás és az alkotó erő áll a 80 oldalas magazin középpontjában: így nem maradhatott ki a népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, amelyben a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A versenyprogramba beválogatott magyar rendezővel, Bucsi Rékával is olvasható interjú.

A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne is megosztja gondolatait az idei szelekcióról, áttekintik a Talent Campus megújulását és interjút olvashatunk a sokat méltatott Ezerízű szerelem című indiai film rendezőjével is, aki a Berlinale Talent Campus résztvevőjeként kezdte meg a film elkészítését. A filmes tanulmányok, workshopok és tanfolyamok is nagy teret kapnak a magazinban: Fülöp József, a MOME tanszékvezetője ír az animációs képzés változásairól, megismerhetjük a Tamperei Filmfesztivállal párhuzamosan futó forgatókönyvíró workshop működését, valamint különböző filmes képzések működésébe is betekintést nyerhetünk.

A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talent Campus helyszínein és a Berlinale Shorts vetítésein lehet megtalálni. A magazin online elérhetősége: http://issuu.com/daazo/docs/berlin2014