A pitchelés új műfaja a Daazo.com által másodszorra levezényelt PITCH PAGE projekt: még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak egy oldalas megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét filmtervet a Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne válogatta - a kiválasztott pitchek a magazinban is megjelentek nyomtatásban, sőt a Cannes-i Fesztivál helyszínén, a Short Film Cornerben egy dedikált fal is hirdeti a készülő filmeket. A pályázatra érkezett összes pályamunka hamarosan felkerül majd a Daazo Facebook oldalára.

 

 

 


A kortárs művészek közreműködésével készült kézműves magazin mottója: “Az egész több mint a részek összege”. Ezúttal sem maradt ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, a Cinéfondation elnevezésű Cannes-i kisfilmes szekcióba került alkotók különös és meghökkentő rajzokkal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódóan az Arany Pálmás Maryna Vroda mesélt a fesztiválélményeiről, a Rendezők Kéthetének válogatója, Laurence Reymond számolt be a tapasztalatairól, és egy infografika is segít eligazodni a cannes-i rövidfilmek világában, és természetesen a magyar kisfilm, a Lágy eső is bemutatkozik a magazinban. A Cineuropa főszerkesztője, Domenico La Porta a crossmédiáról írt átfogó tanulmányt, Kálmán Mao Mátyás pedig az interaktív filmes platformokat tekintette át.

A magazint nyomtatott formában a Cannes-i Filmfesztiválon terjesztik, azaz a Short Film Cornerben és a rövidfilmes vetítések helyszínein.

A magazin online elérhetősége a Daazo.com oldalon: daazo.com/cannes2013/info