Rófusz Ferenc, a MOME címzetes egyetemi tanára, Magyar Szent István-renddel kitüntetett, a Nemzet Művésze címet viselő, Kossuth-, és Oscar-díjas magyar animációs filmrendező tart mesterkurzust a december 1-jén, csütörtökön 17-19 óra között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

A vetítéssel egybekötött esemény során az érdeklődők megismerhetik Rófusz Ferenc nemzetközi karrierjének állomásait, a kezdeti Pannónia Stúdióban eltöltött évektől, az Oscar-díjon és a Kanadában megalapított Super Fly Films Inc. stúdión át egészen a hazatérésig. Nevéhez olyan díjnyertes alkotások köthetőek, mint A légy, a Holtpont, a Ticket vagy Leonardo da Vinci híres freskójának animációja, Az utolsó vacsora.

Rófusz Ferenc az Oscar-díjjal (fotó: MTI/Friedmann Endre)

A mesterkurzus befejező részeként az animáció jövőjét feltáró beszélgetésre kerül sor, melyben szó lesz többek közt arról, hogy hogyan hat a technológia az animációra, vagy hogy milyen szerepe van ma Magyarországnak az animációs piacon, milyen szerephez juthatnak a magyar fiatalok a világ animációs filmgyártásában.

Az eseményen látható filmek: A kő (1973), A légy (1980), Holtpont (1982), Gravitáció (1984) Ticket (2011), Utolsó vacsora (2018), Földi gyönyörök kertje (2022)

IDŐPONT: 2022. december 1. (csütörtök) 17 óra

HELYSZÍN: MOME Auditórium  (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER épület, I. emelet)

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linkre kattintva érhető el.

Az esemény szervezői és szakmai vezetői: Dr. Kollarik Tamás PhD egyetemi oktató, producer és Gorka-Focht Máté doktorandusz, oktató.  A Mesterkurzus Rófusz Ferenccel Dr. Kollarik Tamás PhD által kezdeményezett folytatásos esemény-sorozat második állomása; a tavaszi félévben további két nemzetközileg elismert filmes szakember meghívását tervezik. 

Forrás: MOME