elmutca_500
Amerika erre gerjed

A sok bemutató ellenére megmaradt a múlt heti pangó trend, és állítólag a héten marad a meleg, ami nem túl biztató. Mindenesetre 74 ezres országos nézettséggel, 100 millió alatti bevétellel áll a 10 legsikeresebb film, 4%-os bevételvisszaesést mutatva a múlt héthez képest. A filmek átlagosan 30-60%-ot vesztettek bevételeikből, az összveszteség pedig értelemszerűen úgy válhatott elhanyagolhatóvá, hogy egy darab premierfilm mégis szakított valamekkorát.

Ez pedig a Vasember 2. volt. Kellett tehát egy Robert Dawney Jr, egy Mickey Rourke, egy Scarlett Johansson, egy Samuel L. Jackson, egy Gwyneth Paltrow a sikerhez, no meg egy elég jó koncepció is, hogy az időzítésről már ne is beszéljünk. A mindig kitűnő Robert Downey Jr. már a Sherlock Holmesszal is szerencsésnek mondhatta magát Magyarországon. A filmet Amerikában még nem mutatták be a széles nagyközönségnek.

ironman2_500
Mi pedig erre

Szóval a Vasember 2. jött, és nyert, jóllehet a 42 ezres szám kissé haloványabbnak tűnik az előzetes saccolásokhoz képest. De számítsuk hozzá, hogy  NEM 3D-film - tehát kettős szorításban kellett bizonyítania. De hát nem ezért Vasember a Vasember?

boxo100503_630

(forrás: odeon.hu, box office mojo, forgalmazók országos eredményei)