Második helyet ért el a közönségszavazáson Turán Eszter és Koltay Anna dokumentumfilmje. A rendezők a BP Underground-sorozatban a magyar zenei szubkultúrák történetének járnak utána, a második részben a hiphop hazai fejlődését mutatták be, filmjükben az underground rap számos fontos alakja megszólal. A rendezőpárossal tavaly ősszel interjúztunk. „Köszönjük a sok szavazatot, és hogy velünk vagytok!! Nem hisszük el” - írták ki Facebookon.

Turán Eszter és Koltay Anna / Fotó: Cseke Dorka

A másik nyertes, Köbli Norbert a hatodik helyet érte el a Highlights of Hungary listáján. A rendkívül termékeny fogatókönyvíró jegyzi az utóbbi évek legnépszerűbb tévéfilmjeit, gondoljunk csak A berni követ-re, a Félvilág-ra vagy az Örök tél-re. Márciusban végre a mozit is beveszi egy történelmi drámával, akkor mutatják be az Apró mesék-et, melyben Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente keveredik szerelmi háromszögbe.



Köbli is megköszönte Facebookon a közönség szavazatait. „Óriási megtiszteltetés volt egy ilyen mezőnyben egyáltalán jelölve lenni többek között Bálint gazda, Röhrig Géza, Barabási Albert László, a Margó Irodalmi Fesztivál vagy éppen a magyar gyorskorcsolya-csapat mellett...„ - írta a bejegyzésében.

A Highlights of Hungary első tíz helyezettje:

1. Poket Zsebkönyvek
2. BP Underground Hip Hop film
3. Sztalker Csoport
4. Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát
5. Mathias Corvinus Collegium
6. Köbli Norbert forgatókönyvíró
7. Kockacsoki
8. Arany-Michelsz Tímea református lelkész
9. Ligeti Bolt
10. Add Tovább

Borítókép: Köbli Norbert átveszi a díjat (forrás: Köbli Facebook)