Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú, Anyám!) szívszorító drámája, A bálna, annyira lenyűgözte a Velencei Filmfesztivál közönségét, hogy a bemutató után hatperces ovációban részesítették Brendan Frasert és a produkciót. A Youtube-ra felkerült videón jól látszik, hogy a színész könnyekig meghatódott. Külföldi kritikusok ódákat zengenek a filmről, sőt, képzeletben már az Oscar-díjat is Brendan Frasernek ítélték. 

Brendan Fraser melett többek között olyan színészek is feltűnnek a filmben, mint a Stranger Things sztárja, Sadie Sink, Hong Chau (Hatalmas kis hazugságok) vagy a Vasember 3-ban és a Bosszúállók: Végjátékban is szereplő Ty Simpkins.

Brendan Fraser a kritikusok szerint élete alakítását nyújtja A bálna című filmben, és ezzel tért vissza Hollywoodba. Az Indiewire például így írt róla: "ÉRZELMES. BRUTÁLIS. KÖVÉR. Brendan Fraser élete alakítását nyújtja, bocsi, Chalamet – ez most az ő Oscarja lesz. Ez nem csak egy újabb dráma, ez minden idők LEGJOBB filmje."

 

A történet egy apa-lánya kapcsolatot állít középpontba. Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, amikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, és megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellievel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával.

A bálna tervezett hazai bemutatója 2023. február, a forgalmazója az ADS.

Forrás: ADS