Június 29-én, szerdán, este 20:45-ös és 22:45-ös kezdéssel a hazánkban sajátos kultusznak örvendő színészpáros, Bud Spencer és Terence Hill tizenhét közös filmje közül kettő, az egyaránt Sergio Corbucci rendezésében készült Kincs, ami nincs (1981) és az És megint dühbe jövünk (1978) kerül a Corvintető vásznára. Az eseménynek kesernyés ízt ad a 86 esztendős Bud Spencer napokban bekövetkezett halála, ugyanakkor a rajongók közös és méltó megemlékezését is lehetővé teszi.

A Kincs, ami nincs Charlie-ja (Spencer) világkörüli útra készül egyszemélyes hajóján a Puffin lekvár támogatásával, csupán a potyautas Alannel (Hill) nem számol, akinek egy térképre alapozott rögeszméje, hogy az óceánon fekvő lakatlan sziget mesés kincset rejt.

Alannek persze meg kellene győznie Charlie-t a kitérőről, ami lehetetlen vállalkozásnak tűnik, csakhogy a párosnak elsüllyed a hajója, és a hajótörötteket hova máshova, mint az ominózus szigetre sodorja a víz. Gyorsan kiderül, hogy a sziget egyáltalán nem lakatlan, Charlie és Alan pedig a szigetlakókkal kötött barátságuk mellett kénytelenek szembeszállni egy kalózbandával, illetve megbékélni egy paranoid, a második világháborúban a szigeten felejtett, azóta ott élő szamurájjal.

A dupla vetítés második darabja az És megint dühbe jövünk, amelynek középpontjában egy nagystílű hamiskártyás és bandája áll, akik gyakorlatilag a markukban tartják Miami kaszinóit és fogadóirodáit. A haditengerészet vezetése Johnny Firpo hadnagyot (Hill) bízza meg Parapolis, a görög kézrekerítésével, aki féltestvére, az egykor szintén legendás szerencsejátékos Charlie (Spencer) segítségével venné fel a kesztyűt a bűnbandával szemben.

További információk:

Időpont: 2016. június 29. szerda
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€
Első film kezdés: 20:45

Rossz idő esetén a program sajnos elmarad, illetve későbbi időpontban kerül megrendezésre!

Helyfoglalás érkezési sorrendben.